avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț in strainatate

Bună ziua , va rog sa imi spuneți dacă sunt divorțata in Grecia de cetățean grec si am custodie totală a copilului rezultat din căsătorie pot sa ii fac pașaport românesc cu actele de divorț traduse si legalizate de notar sau este nevoie sa fie recunoscute si de o instanță din Romania?
Cel mai recent răspuns: Artemis123 , utilizator 19:24, 7 August 2019
Buna ziua,
Sentinta trebuie recunoscuta de instantele romanesti si acea ,,CUSTODIE" trebuie recunoscuta.
Nu-i nevoie de nicio recunoaștere!
Grecia este în UE!
Hotararile pronuntate de instantele de judecata intr-un stat membru al Uniunii Europene, care sunt considerate executorii in respectivul stat membru, sunt considerate a fi executorii si in celelalte state membre ale UE, fara a fi necesară parcurgerea procedurii de recunoaștere!
Vedeți Regulamentul UE 1215/2012!
Mulțumesc, mâine voi merge iar cu actele la serviciul pașapoarte din Park Lake si le voi arata ce spune legea , căci acolo mi-au spus că nu se poate.Mulrumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare custodie unica, parinti fara casatorie. Elena2019 Elena2019 Buna ziua! Succint situatia este aceasta:: - Copil nascut in Franta, certificat de nastere romanesc eliberat de Ambasada. - Mama si tatal copilului nu au ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea divortului din germania in romania MozartBach MozartBach Buna ziua! M-am casatorit in Romania, dar am divortat in Germania, primind totodata si custodia copiilor. Divortul s-a judecat in lipsa fostului sot pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cum se pune în executare o hotărâre privind modificarea pensiei de întreținere a minorului când tatăl locuiește într-o țară ue? annahm11 annahm11 Situatia este urmatoarea: In urma hotararii definitive si irevocabile s-a decis majorarea pensiei de intretinere minor. Tatal locuieste intr-o tara UE iar mama ... (vezi toată discuția)