avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna ziua!
Tatal meu, pensionat M.A.I., a decedat in 15 iulie a.c.
Mama mea, pensionara, ar putea acum sa solicite pensia de urmas.
Am nevoie de cateva informatii cu care va rog sa ma ajutati:
-care este acum procentul pe care mama il va obtine din pensia tatalui meu?
-catre ce entitate trebuia sa faca mama solicitare? Catre Casa de pensii judeteana unde are domiciliul sau catre Casa de pensii sectoriala a M.A.I.?
-care e termenul legal de solicitare?
-in ce consta succesiunea si care e termenul de semnare a documentelor? Fara succesiune toate actele si contractele existente, pe numele tatalui meu, sunt inca valabile? Ma refer la cele pentru utilitati dar si la oricare altele.
-pentru vanzarea autoturismului cum trebuie procedat in acest caz?

Astept cu interes raspunsuri si informatii utile.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: melissta , utilizator 12:09, 10 August 2019

Revin cu informatii pe care le-am aflat intre timp.
Mama, cu domiciliul in jud. Constanta, se poate adresa Casei de pensii M.A.I. din Bucuresti, daca doreste asa.
Inteleg insa ca dupa aceea trebuie sa vina cu o cerere de renuntare la pensia proprie, cerere adresata Casei de pensii (civili). Aici am o alta intrebare:: se poate merge la Casa de pensii Bucuresti? Sau cu aceasta cerere trebuie neaparat sa ajunga la Constanta.
Personal preferam Bucuresti pentru ca eu am.domiciliul aici

Multumesc.

b]melissta a scris:

Buna ziua!
Tatal meu, pensionat M.A.I., a decedat in 15 iulie a.c.
Mama mea, pensionara, ar putea acum sa solicite pensia de urmas.
Am nevoie de cateva informatii cu care va rog sa ma ajutati:
-care este acum procentul pe care mama il va obtine din pensia tatalui meu?
-catre ce entitate trebuia sa faca mama solicitare? Catre Casa de pensii judeteana unde are domiciliul sau catre Casa de pensii sectoriala a M.A.I.?
-care e termenul legal de solicitare?
-in ce consta succesiunea si care e termenul de semnare a documentelor? Fara succesiune toate actele si contractele existente, pe numele tatalui meu, sunt inca valabile? Ma refer la cele pentru utilitati dar si la oricare altele.
-pentru vanzarea autoturismului cum trebuie procedat in acest caz?

Astept cu interes raspunsuri si informatii utile.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere si comunicare decizie de pensie de urmas iblandu iblandu Buna ziua, am depus la Garda de Coasta Constanta care apartine de M.A.I . un dosar pentru pensie de urmas pentru copil, aveti idee cat dureaza pana vine ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mai Lemg Lemg Buna seara...situatia este urmatoarea:-cumnata mea are handicap gradul 1 oligofrenie 3.Asa s-a nasut cu acest handicap.Tatal ei pessionar MAI cu o pensie de ... (vezi toată discuția)
Mama a optat pentru pensia de urmas, insa aceasta nu i-a fost platita pana in prezent aur19 aur19 Mama mea, in urma decesului tatului meu a solicitat sa treaca la pensia de urmas. Pensia pe care o lua de la Casa de Pensii sector 6, i-a fost sistata ... (vezi toată discuția)