Bună ziua, aș dori să vă întreb cum se procedează în cazul concediului medical. Programul de lucru la compania unde lucrez este non-stop, deci se întâmplă să lucrez și în zilele de weekend. Câte libere sunt în luna respectivă le pot avea în weekend sau în timpul săptămânii. S-a întâmplat să intru în medical și să cuprindă și zilele de weekend ( weekend în care eram trecută în program, deci trebuia să lucrez). M-au pus să recuperez acele zile de weekend - deoarece nu puteam beneficia " de mai multe zile libere decât cele legale, adică a trebuit să mă duc la muncă în zilele pe care le aveam deja stabilite ca libere după ce am terminat concediul medical". Vreau să știu dacă este legal ceea ce s-a întâmplat?
Concediul medical se acorda pe zile calendaristice, din care angajatorul trebuie sa plateasca doar zilele lucratoare din calendar. Daca nu ati mai efectuat turele din weekend, aveti mai putin timp lucrat in cursul lunii, de aceea va este necesar sa lucrati asa cum v-a spus angajatorul.
Intrare in concediu
ovidiu2406
in conditiile in care se lucreaza dupa programul 12 ore de zi cu 24 ore liber, 12 ore noapte cu 48 ore liber si iesi practic din tura de noapte deci ai avea 48 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)