avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dorim să introducem în Regulamentul intern o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dorim să introducem în Regulamentul intern o prevedere referitoare la concedierea din motive disciplinare, e corectă formularea pe care am gândit-o?

Buna seara,

As dori sa stiu daca este corecta urmatoarea formulare din Regulamentul intern al societatii:
,,....
cumularea unui numar de minim 3 absente nemotivate consecutive sau la cumularea a 5 absente nemotivate pe parcursul unui an calendaristic indreptateste conducerea societatii sa procedeze la incetarea disciplinara a CIM al salariatului respectiv, pe motiv de abatere disciplinara ".
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 09:54, 11 August 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
mesajul meu nu este pt domnul Cornel Vasile ci pentru initiatorul topicului. cititi cele doua fomulari si vedeti daca exista vreo asamanare intre ele, ca eu nu o vad. Si nu, simpla constatare a unei abateri disciplinare nu constituie cercetare disciplinara! angajatul trebuie convocat, trebuie audiat, are dreptul la a formula aparari, etc! concedierea pe motive disciplinare este un subiect extrem de sensibil si putin stiu sa o faca corect. mai cititi jurisprudenta in materie, si veti vedea despre ce vorbesc
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
cris0811, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate lemontee lemontee Buna ziua, Salariatii societatii nu s-au mai prezentat la serviciu , in proportie de 90%. In ROI avem posibilitatea suspendarii CIM pt. 10 zile, fara ... (vezi toată discuția)
Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca florin96 florin96 Perioada absentata de la serviciu a fost 01-06 ianuarie (01, 02, 03, 04 sarbatori). Pentru cele doua zile de lucru succesive nemotivate se poate desface legal ... (vezi toată discuția)