avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

onorariu avocat

Am pe rol un dosar de majorare pensie intretinere impotriva fostului sot.
S-a dat sentinta in Judecatorie in favoarea mea, dar fostul sot a facut apel si acum dosarul s-a mutat in tribunal.
Avocatul pe care l-am avut inca de la inceput considera ca si-a terminat treaba odata pronuntata sentinta in judecatorie si cere sa ii achit un alt onorariu pentru a ma reprezenta in acelasi proces in tribunal.
Este corect sa achit un alt onorariu sau avocatul ar trebui sa ma reprezinte in continuare, in baza contractului/ onorariului deja achitat la deschiderea initiala a actiunii in judecatorie?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:59, 13 August 2019
Exista daca, spre exemplu, nu...exista...dovezi ca venitul luat in calcul la stabilirea pensiei de intretinere s.a majorat...
Imi cer scuze nu am vazut ca au mai spus acelasi lucru chiar daca sub o forma mai eleganta :D, nu trebuie sa il platitit...puteti lua alta avocat pe care sa il platitit. Si da, s-ar putea la apel sa nu castige, nu ca este dansul de vina, depinde ce probe noi aduce ex sotul si depinde de judecator....
Andreea U a scris:

Este corect sa achit un alt onorariu sau avocatul ar trebui sa ma reprezinte in continuare, in baza contractului/ onorariului deja achitat la deschiderea initiala a actiunii in judecatorie?


Un om își punea seara pe noptieră două pahare: un pahar gol și un pahar plin cu apă. Întrebat fiind de ce procedează astfel, el a răspuns: poate mi-e sete, poate nu mi-e sete.

Un apel ar putea să fie sau să nu fie.
Spre pildă, în vara aceasta, eu m-am uitat aproape în fiecare zi pe portalul instanțelor, convinsă că cealaltă parte o să-mi declare apel într-o cauză. Și ...nu este.

Cum ar fi fost corect să procedez inițial? Să fi luat deja un onorariu și pentru ceea ce ... nu este? Sau să fi discutat cu clientul meu despre onorariul pe care l-ar fi avut de achitat, doar în cazul în care apelul ar fi existat?

Se practică ambele variante. Dar eu, dacă aș fi client, n-aș plăti pentru „shaorma cu de toate”.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Onorariu de recuperat a_l_e_x a_l_e_x Buna tuturor, In cursul anului 2009 am efectuat expertizele juridice (constructii) in cateva dosare civile . Instanta fixa un onorariu provizoriu pe care ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)