avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire drept de proprietate

Am cumparat in 2001 un teren extravilan cu chitanta de mana cu stampila primariei 1 ha.As vrea sa stiu daca pot trece terenul in proprietate avand in vedere ca din cei doi mostenitori de la care am cumparat terenul unul a decedat dar are la randul lui un alt mostenitor.Am incercat pe cale notariala dar acesta din urma a zis ca nu.l intereseaza ce a facut maica. sa.Am inceput actiune in instanta.Cand am cumparat eram arendas dar nu aveam contract ci verbal.Am vreo sansa sa fac ceva?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:12, 10 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Doar prin instanta solicitam constatarea dreptului de proprietate conform acelui contract de vanzare cumparare sub semnatura privata.
Chemati in instanta semnatarii si, pentru decedat, mostenitorii indiferent ca au dezbatut sau nu succesiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveți șanse ca instanța să pronunțe o hotărâre care ține loc de contract de vânzare cumpărare.
Dovada primordială este însuși înscrisul sub semnătură privată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit ca sa ne facem o casa, iar acum vor pamantul de sub ea. help Mihaelaa89 Mihaelaa89 In 1992, mama mea, inca in viata, a cumparat un teren, in zona rurala, de la un om, cu care s-a facut un act de vanzare, la mana. Actul contine semnatura a 4 ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda bcpi.in bcpi.in Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Este valabila vanzarea unui teren cu " chitanta de mana"? alan_ar06@yahoo.com alan_ar06@yahoo.com ====================================================== Buna, Daca vinzarea unui teren agricol sa facut numai cu o hirtie de mina [fara acte notariale] iar cel ... (vezi toată discuția)