avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu sunt căsătorită și nu am copii. Aș vrea să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu sunt căsătorită și nu am copii. Aș vrea să îi las apartamentul unui nepot minor, cum să procedez?

Eu sunt mătușa unui nepot (minor) ,3u nu mai am mult de stat pe acest pământ fiind singura necăsătorit si fara copii m-am decis sa ii las nepotului meu apartamentul ,dar vreau sa ma asigur ca pana închid ochii nu pot fi dat afara .Eu ma gândeam la un fel de donație sa ii fac .
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:02, 10 August 2019
puteți face o donație prin care să vă rezervați uzufructul viager.
Buna seara,
Mergeti la notar si incheiati un act de donatie cu drept de uzufruct viager.
Dra as vrea sa stiu ce trebuie sa fac cu administratia tetulara ,deoarece am un ginere (bunicul nepotului) care iar putea fi regulă?Ce trebuie sa faca ca sa devina tutela?
se va numi un curator care să reprezinte minorul în această tranzacție.
contactați un notar, vă va da toate datele.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine îi lăsați un testament. Care va produce efecte numai după ce dvs. nu veți mai fi pe acest pâmânt. Căci nu știe nimeni cât ar mai avea de stat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare...fara plata pretului popescumariaioana popescumariaioana buna ziua! speta e foarte simpla...posibilitatile sunt multiple! bunicii mei au 4 copii si 5 nepotii. unul dintre nepoti sunt eu! in urma cu 8 ani s.au decis ... (vezi toată discuția)
Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)