avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot cere inchidere de dosar dacă nu am facut eu apel ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot cere inchidere de dosar dacă nu am facut eu apel ?

Am facut proces contra CNCI pentru obligarea acesteia de a calcula de urgenta despagubirile pentru un imobil demolat in 1985.La fond s-a hortarât ca CNCI sa solutioneze dosarul cf.legii. Corect.De aceea nu am facut cerere de apel,mai ales ca venise rândul dosarului de la CNCI la solutionare.Dar CNCI a cerut apel si acum procesul va mai dura un an ,Deci intentia de urgentare a solutionarii dosarului a devenit inversă,,de amanare , Pot cere incheierea procesului aflat acum in faza de apel chiar daca eu nu am mai cerut aceasta ,sau numai CNCI.ca singur apelant, are acest drept ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 11:06, 10 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu ce vrea să fie „închiderea” aceasta la care vă gândiți.
Dacă s-a fomulat apel de către cealaltă parte, atunci dvs. trebuie să formulați întâmpinare, să vă apărați în apelul promovat. Dvs. aveți interesul de a fi menținută hotărârea pronunțată la fond. Deci trebuie să cereți respingerea apelului.

HOTARÂREA DE LA FOND SPUNE DOAR SA SE APLICE LEGEA CEEACE SOLICITASEM SI EU. DACA SE CONTINUA PROCESUL SE MAI PRELUNGESTE SOLUTIONAREA DOSARULUI CU PESTE UN AN. lA O ADRESA CATRE EI RASPUNSUL CNCI ESTE CA TREBUIE ASTEPTATA HOTARÂREA JUDECATOREASCA.Dar daca as anula continuarea procesului dosarul s-ar analiza teoretic prin fatul ca in lista ordinii de solutionare mi-a trecut rândul.Teoretic.CNCI însă face ce doreste indiferent de procese sau lege.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Nu știu ce vrea să fie „închiderea” aceasta la care vă gândiți.
Dacă s-a fomulat apel de către cealaltă parte, atunci dvs. trebuie să formulați întâmpinare, să vă apărați în apelul promovat. Dvs. aveți interesul de a fi menținută hotărârea pronunțată la fond. Deci trebuie să cereți respingerea apelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea sau nelegalitatea suspendării soluționării dosarelor la anrp negut negut E legal ca un proces aflat pe rol pentru urgentarea soluționării unui dosar să amâne tocmai soluționarea dosarului la ANRP-CNCI ajuns între timp la ... (vezi toată discuția)
împiedicarea aplicării hotarârii judecătorești negut negut Am o hotărâre judecătorească (din 2010) de acordare de despăgubiri pentru un imobil demolat,Apărînd lege de soluționare cu prioritate pentru dosare cu ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare Amaliavicuta Amaliavicuta Buna ziua, am nevoie de ajutorul dmnv. Dupa cativa ani de procese , mea fost atribuit un imobil prin cont creanta . Am primit hotararea civila , a fost emis si ... (vezi toată discuția)