avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aflare de informații din dosar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aflare de informații din dosar

Bună ziua!
În luna ianuarie a.c. un vecin de-al meu, care are 17 ani, a fost depistat de către polițiști conducând un ATV pe drumul public. După o urmărire pe o distanță de câteva sute de metrii a fost oprit și dus la secție. Acolo a fost prezent tatăl său (așa cum e normal) și un angajat al IPJ-ului care a impus redactarea procesului-verbal de constatare în favoarea vecinului.
Până în prezent nu știu să îi fi făcut probleme această "vizită" la poliție, unii dintre apropiați spunând că "a scăpat" datorită intervenției IPJ.
Fapta vecinului este fără îndoială o infracțiune și, așa cum e normal, trebuie pedepsită.
Întrebarea mea este: pot afla (în mod legal) dacă față de vecinul meu se desfășoară o anchetă penală pentru faptă săvârșită. Știu, ca pot depune un denunț în care să expun toate acestea, însă nu aș vrea să "deranjez" anumiți magistrați/polițiști.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Marius.Cristian24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius.Cristian24 , utilizator 17:59, 13 August 2019
Dvs nu puteti afla aceste informatii in niciun fel.
Referitor la denunț, există un termen în care acesta să fie formulat sau se poate face până la prescrierea răspunderii penale?
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Marius.Cristian24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poti face impotriva unui politist care nu se tine de treaba licopodicum licopodicum Mai exact, in urma cu ceva timp un vecin binevoitor, beat fiind a inceput sa loveasca fara nici un motiv,cu nesat, la ora 3 dimineata, usa apartamentului meu. ... (vezi toată discuția)
Denunþare mincinoasã - art. 259 c.p. OchiReci OchiReci Am primit în urmă cu aproximativ 15 minute înstinţarea faptului că sunt chemat la sediul IPJ pentru audieri în vederea faptul că un agent de poliţie a ... (vezi toată discuția)
Abuz minori ivascanu nicolita ivascanu nicolita Locuiesc la apartament. La sesizarea unui vecin cum ca copii mei minori in varsta de 14 si 15 ani au deranjat linistea publica organele de politie s-au ... (vezi toată discuția)