avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Punct de lucru

Buna ziua,
Am un contract de inchiriere pentru un spatiu pentru o luna de zile. Intrebarea mea este: avand in vedere ca punctul de lucru trebuie declarat in maxim 30de zile iar contractul este pe 30de zile, punctul de lucru are 2 angajati si va functiona circa 26de zile, credeti ca este necesar declararea lui? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 12:59, 30 Noiembrie 2009
Potrivit Legii 31/1990 privind societatile comerciale, deschiderea unui punct de lucru se hotaraste de catre AGA. Hotararea AGA se depune la ORC in a carui raza teritoriala isi are sediul societatea, insotita de o copie dupa dovada spatiului (act de proprietate, contract de inchiriere, contract de comodat, accept in spatiu), extrasul de carte funciara sau copie dupa actul de detinere a spatiului de catre proprietar si o cerere, formular tip eliberat de registru. In cazul in care la punctul de lucru respectiv se doreste autorizarea anumitor activitati, se depune si o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul cunoaste si respecta prevederile legislatiei si ale reglementarilor generale si specifice din domeniile: sanitar, protectiei mediului, prevenirii si stingerii incendiilor, sanitar-veterinar si protectiei muncii pentru activitatile respective.
Dupa inregistrarea la ORC, contribuabilii au obligatia de a declara organului fiscal competent, in termen de 30 de zile, infiintarea sediului secundar. Declaratia privind sediile secundare, formular aprobat prin Ordinul MF nr.1329/2004 se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contribuabilului care le infiinteaza, insotita de copii dupa dovada inregistrarii la ORC, dupa hotararea AGA de infiintare a punctului de lucru, dovada de spatiu si codul unic de inregistrare.
In cazul in care punctul de lucru infiintat este in alt sector/judet fata de sediul social al societatii si la punctul de lucru respectiv numarul angajatiilor este mai mare sau egal cu cinci, declararea punctului de lucru se face prin completarea formularului 060 „Declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru sediile secundare“. Pentru punctul de lucru respectiv se obtine un cod unic de inregistrare fiscala pe care se va declara si vira impozitul pe veniturile din salarii pentru salariatii inregistrati pe acel punct de lucru.
Da asa stiam si eu, num ca nu e asa...La Administratie au vrut sa-mi dea amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un raspuns! gabitza1980 gabitza1980 buna ziua.am o intrebare: la un punct de lucru din Bucuresti,unde se desf.activ.de restaurant, administratorul a deschis un butic(cafea,baut.racoritoare, ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru dozo dozo Odata cu deschiderea soc.com.am deschis si un punct de lucru diferit de sediul social, se afla in alta localitate, dar in acelasi judet. Trebuie sa mai merg ... (vezi toată discuția)
Deschidere sediu secundar(punct de lucru) george constantin george constantin Buna ziua, Sunt detinatorul unui teren unde as dori sa amplasez un chiosc, o casuta de genul celor amplasate in zona Unirii.Sediul social al firmei este ... (vezi toată discuția)