Din cauza condițiilor improprii de muncă din birou (înghesuială și zgomot) nu reușesc să-mi îndeplinesc sarcinile foarte repede, iar acum șeful îmi spune că voi da înapoi o parte din salariu. E corect ce vrea să facă el?
Lucrez la o fundatie pe un proiect finantat din fonduri europene. Intr-un birou suntem 8 persoane ingramadite la 4 mese puse una in fata celeilate formand un patrat si de jurul lor scaune. Fiind foarte aglomerati e destul de greu sa te concetrezi pe ce ai de facut si in loc sa faci un document in 30 min il faci intr-o ora, datorita faptului ca am colegi care la 50 cm distanta vorbesc intre ei, altii asculta muzica (nu la casti). Pt acest fapt mi s-a adus la cunostinta ca voi da inapoi din banii primiti, aproximativ 58% din salariu. Practic mi imi va intra salariu intreg pe card, ca sa faca dovada platii la UE, iar din ei va trebui sa scot diferenta de bani si sa i-o dau lui?
Chiar daca nu mi-as indeplini sarcinile de munca la timp suma pe care o doreste inapoi mi se pare foarte mare.
E corect cum procedeaza? Ce pot face? Corect mi se pare sa iau tot salariu asa cum e specificat in contract.
Are 2 locuri de munca pe care sunt puse persoane fictiv si noi le facem munca. O a 3a pers e platita din banii de proiect, dar se ocupa de o alta activitate pe care ia dat-o seful. Normal ca cu un astfel de deficit personal lucrurile merg greu.
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti inregistrari ale convorbirilor cu "sefu" ca sa aveti probe.
Deasemenea, faceti inregistrari si la birou, in timpul lucrului, pt a putea dovedi existenta unor conditii de munca improprii muncii pe care trebuie s-o desfasurati.
Asemenea practici, angajari pe valori V ca victorie cat timp stai, pe banii UE, sunt inadmisibile!!!
Ar fi interesant sa organizati un flagrant delict, sa-i dati ce va cere cu inregistrare video.
Daca suma data este introdusa in gestiune reclamatie la ITM, daca nu, daca si-o insuseste, plangere penala.
Oricum sunteti pe un scaun ejectabil, macar sa-i faceti sa plateasca!!!
Cum as putea sa il filmez fara ca el sa stie?
M-am gandit si eu la inregistrarea convorbiriol, am una unde se aude muzica, ca numai birou nu se poate numi. Se pot folosi ca proba in instanta? sa nu zica ca trebuia sa cer acordul pt a fi intregistrat.
Art. 74 din Codul civil, enumera acele acțiuni ce pot fi considerate atingeri aduse vieții private a persoanei si care include în rândul acestora „captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spațiu privat, fără acordul acesteia”, precum și „utilizarea, cu rea-credință, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană”.
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru conditiile improprii de lucru si pentru angajari fictive.
Angajatorul are obligatia sa asigure lucratorilor conditii normale de lucru pentru a respecta prevederile HG nr. 1091/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru locul de munca,
-anexa 1
15. Dimensiunile incaperilor si volumul de aer in incaperi - libertatea de miscare la postul de
lucru
15.1. Incaperile de lucru trebuie sa aiba o suprafata, o inaltime si un volum de aer suficiente,
care sa permita lucratorilor sa isi indeplineasca sarcinile de munca fara riscuri pentru securitatea, sanatatea sau confortul acestora.
15.2. Dimensiunile zonei neocupate a postului de lucru trebuie sa fie calculate astfel incat sa
permita lucratorilor sa aiba suficienta libertate de miscare pentru a-si indeplini sarcinile de munca.
Daca acest lucru nu este posibil din motive specifice postului de lucru, lucratorul trebuie sa aiba suficienta libertate de miscare in apropierea postului sau de lucru.
Dl. POPA v-a furnizat baza legala a actiunilor pe care trebuie sa le puneti in practica.
Pt inregistrari fara sa va ruinati: [ link extern ]
Mult succes.
Mucegai la munca
pfaaaa
Buna ziua. Sunt bibliotecar intr un colegiu si mucegaiul aparut pe tot coridorul din cauza apei de la ploi care s a infiltrat din cauza gropilor de la ... (vezi toată discuția)
Mediu de lucru
makanaki06
Unde lucrez spațiile intre rafturi sunt pline cu marfa se aduce foarte multă și spațiul este foarte neîncăpător.Pe șefii nu ai interesează doar să ... (vezi toată discuția)