Buna ziua. As avea nevoie de o indrumare legata de radierea unei persoane din Cartea funciara. In urma cu 14 ani sotul meu a divortat si avand un bun comun cu sotia de atunci, un apartament, a trebuit sa se faca un partaj. In urma partajului fosta sotie a primit o suma de bani, stabilita de un evaluator, tranferul banilor s-a facut prin tranfer bancar in contul ei, dar actele au fost semnate in fata unui avocat nu a unui notar cum am inteles ulterior ca ar fi trebuit sa se pocedeze de fapt. Acum , dupa 14 ani de la acel divort, eu si sotul dorim sa vindem acest imobil, dar nu putem face vanzarea deoarece fosta sotie inca apare in Cartea funciara. Agentul imobiliar care se ocupa de vanzarea imobilului a spus ca singura varianta sa o scoata din Cartea funciara este o semnatura a fostei sotii in fata unui notar, ceea ce e putin probabil ca ea sa accepte. Oare nu exista si o alta cale? Va multumesc!
Nu contează că va grăbiți sau nu daca nu reușește să rezolve amiabil cu fosta soție singura soluție este o acțiune în instanță cu durata de soluționare de lunga durata.
Demos
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Atentie, pierderea unui cumparator poate fi quantificata!!!
La suma rezultata din aceasta quantificare, calcul de pret (care trebuie facut/a de catre un expert evaluator autorizat, cereti relatii la ANEVAR) se vor adauga si interesele financiare incepand de la data de la care ati/veti notifica fosta in scris cu confirmare de primire!!!
Acolo unde fosta nu gandeste (cu ce si cum ar trebui sa poata), decat sa puna bete in roate, dupa ce o s-o anuntati ca-n justitie va trebui sa plateasca nu numai cheltuielile de judecata, dar si penalitati pt pierderea clientului si interesele financiare induse, o sa vedeti ca dintr-o data va deveni o finta care gandeste cum si cu ce trebuie.
Buna seara, va multumesc pentru sprijinul acordat de pana acum. In cele din urma fosta sotie a acceptat sa semneze declaratia pentru a fi scoasa din Cartea funciara. Saptamana asta am fost sa semnam actele la notar pentru a vinde imobilul. Ce m-a nelamurit in momentul in care s-a facut vanzarea, a fost faptul ca a trebuit sa semnez si eu o declaratie, la notar, cum ca bunul a fost dobandit inaintea casatoriei mele cu sotul, ca nu am avut nici o contributie de nici o natura la schizitionarea imobilului. Intrebarea mea este daca era imperios necesar sa dau aceasta declaratie?
probabil ca cumparatorul a luat credit si banca vrea sa isi ia toate masurile de siguranta.
era necesara declaratia pt ca dvs ati avea un drept de creanta daca ati investit in casa, ati facut renovari etc.