Buna ziua. As avea nevoie de o indrumare legata de radierea unei persoane din Cartea funciara. In urma cu 14 ani sotul meu a divortat si avand un bun comun cu sotia de atunci, un apartament, a trebuit sa se faca un partaj. In urma partajului fosta sotie a primit o suma de bani, stabilita de un evaluator, tranferul banilor s-a facut prin tranfer bancar in contul ei, dar actele au fost semnate in fata unui avocat nu a unui notar cum am inteles ulterior ca ar fi trebuit sa se pocedeze de fapt. Acum , dupa 14 ani de la acel divort, eu si sotul dorim sa vindem acest imobil, dar nu putem face vanzarea deoarece fosta sotie inca apare in Cartea funciara. Agentul imobiliar care se ocupa de vanzarea imobilului a spus ca singura varianta sa o scoata din Cartea funciara este o semnatura a fostei sotii in fata unui notar, ceea ce e putin probabil ca ea sa accepte. Oare nu exista si o alta cale? Va multumesc!
S-au facut investitii considerabile. Plus ca am contribuit impreuna cu sotul la plata ratelor bancare, rezultate in urma creditului pentru a ii plati sulta fostei sotii.
gi-jane2 a scris:
probabil ca cumparatorul a luat credit si banca vrea sa isi ia toate masurile de siguranta.
era necesara declaratia pt ca dvs ati avea un drept de creanta daca ati investit in casa, ati facut renovari etc.