Buna seara!Am mare nevoie de ajutor:acum două saptamani seful meu m-a acuzat de furt,asa ca eu știind care este adevarul,i-am adresat o cerere scrisa pe care am depus-o cu nr.de inregistrare,cerere prin care îl rog sa-si justifice acuzația si sa-mi comunice in scris rezultatul cercetării in termen de 5 zile de la data depunerii,adica data de 12 august.Mentionez ca toata acuzatia s-a rezumat doar la nivel de discutie, oficial...adica nu am primit nimic scris in acest sens.Asa ca,intrebarea mea este:cum se calculeaza cele 5 zile in care seful meu trebuie sa-mi ofere explicația acuzatiei:calendaristice,sau lucratoare?
Antik
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara. In primul rand nu seful dvs. este cel care constata infractiunea de furt . Seful dvs. daca se simte pagubit sau are suspiciuni in privinta dvs. trebuie sa se adreseze politiei cu o plangere prealabila.
Cercetarea interna pe care o efectueaza seful dvs. trebuie facuta in prezenta unui aparator/reprezentant ales de dvs. sau din oficiu .
La o firma privata,nsa eu am propus chemarea politiei sau sa ma dea in judecata.Va dati seama ca la serviciu exista presiune in fiecare zi si nu pricep de ce nu ma concediaza.Tocmai de aceea am scris acea cerere,dandu-i si acel termen pentru un răspuns in 5 zile.Daca cererea este datată așa cum am spus,pe 12.08...cand expira cele 5 zile?Pun aceasta intrebare pentru ca,dacă nu catadicseste sa-mi dea un răspuns,doresc să demisionez.
1. Exista in Reg.intern procedura de solutionare a petitiilor interne?
2. Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.
Astfel, daca cererea a fost depusa in 12.08 , atunci raspunsul ar rebui sa va fie remis in data de 19.08. ultima zi.
Nu stiu daca exista un asemenea Registru,însă...in cazul in care eu doresc sa-mi dau demisia fără preaviz,aceasta cerere fără răspuns ma poate ajuta ulterior,nu?Si...referitor la acuzația de furt...aceasta hartie imi este absolut necesară!
Demisia fara preaviz opereaza doar in anumite situatii .... faptul ca nu vi s-a raspuns la o cerere , daca nu exista prevazuta la nivel intern o astfel de obligatie in sarcina angajatorului , nu este motiv de a demisiona fara preaviz.
Demisie
pirvuralucam
Buna ziua,
sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Demisie
marianapirvu
buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)