avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul mi-a suspendat abuziv permisul pentru că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul mi-a suspendat abuziv permisul pentru că nu i l-am prezentat, nefiind în trafic ci în fața secției de poliție. Ce pot face în această situație?

Buna ziua. Agentul de la politie mi-a suspendat permisul de conducere fara sa fiu oprita in trafic, fara sa ma aflu in masina in momentul in care mi-a cerut sa prezint permisul. Eram in fata sectiei de politie mi-a cerut actul de identitate si permisul de conducere. Am refuzat sa prezint permisul pentru ca nu eram in trafic. Eram pieton in acel moment. Sa intocmit proces verbal in care spune ca au suspendat permisul pentru ca am refuzat sa il prezint. Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Pai in primul rand refuzul de a prezenta actele reprezinta contraventie distincta fata de cea a nerespectarii indicatiei politistului. Pentru neresepectarea indicatiei politistului vi se poate suspenda permisul pentru 30 de zile. In schimb, refuzul de inmanare a actelor se santioneaza doar cu amenda si puteti fi condus pana la cea mai apropiata sectie pentru stabilirea identitatii(ceea ce nu e cazul)

cyan a scris:



Nela cazacu a scris:

Detin permisul si PV


Pentru ce fapta v- a fost suspendat permisul?
Ce articole din oug 195 este trecut în pv?

Permisul dvs. chiar daca este inca in posesia dvs. el nu este valabil pe perioada suspendarii.Daca nu-l predati in termen de 15 zile de la momentul suspendarii altfel vi se va mari perioada suspendarii cu 30 de zile.
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2019
Florin Cornea , Consilier juridic
Puteti formula o plangere contraventionala, la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.

( taxa judiciara este de 20 lei ).

În Monitorul Oficial cu numărul 167 din 1 martie 2019 a fost publicată Decizia CCR nr. 627/2018 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 118 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice potrivit cărora „Împotriva procesului-verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.”


In baza certificatului de grefa(taxa judiciara este de 1 leu) vi se restituie permisul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit procesul verbal Rundmc Rundmc Buna ziua Am depasit masina de politie pe trecerea de pietoni. Am fost oprit de catre agent care a fost singur in masina . Mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)