Buna dimineata! As avea nevoie de cateva lamuriri in urmatoarea situatie in care ma aflu: eu, sora mea si mama mea suntem actionare si administratori ai unei firme mostenite de la tatal meu. Datorita faptului ca nu exista intelegere intre mine si celelalte doua, doresc sa ies din aceasta firma, bineinteles beneficiind de procent din activul firmei. As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a se realiza acest lucru,in cazul in care si celelalte doua sunt de acord cu asta. In caz contrar, stiu, prin instanta este posibil.
Va multumesc pentru linkul respectiv, dar nu m-a ajutat cu prea mult pentru ca nu stiu unde sa caut, pe siteul ONRC! M-ar fi ajutata mult mai mult un raspuns concret.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
cititi actul constitutiv, despre adunarea generala a asociatilor: aceasta are dreptul de a hotari orice, inclusiv incetarea activitatii.
convocati adunarea generala, hotarati modul cum se impart partile sociale, cine, cat va avea, cu cat este rambursat cel care iese din asociere si gata.
ca urmare, faceti un act aditional la contractul de societate/ statut, unde specificati toate acestea.
e bine sa vi le scrie cineva care se pricepe la asa ceva: un avocat sau consultant de afaceri.
le inregistrati la ONRC (asa devin oficiale) si gata