avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din componenta unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din componenta unei firme

Buna dimineata! As avea nevoie de cateva lamuriri in urmatoarea situatie in care ma aflu: eu, sora mea si mama mea suntem actionare si administratori ai unei firme mostenite de la tatal meu. Datorita faptului ca nu exista intelegere intre mine si celelalte doua, doresc sa ies din aceasta firma, bineinteles beneficiind de procent din activul firmei. As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a se realiza acest lucru,in cazul in care si celelalte doua sunt de acord cu asta. In caz contrar, stiu, prin instanta este posibil.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:32, 20 August 2019
site-ul ONRC va poate raspunde la mai toate intrebarile: [ link extern ] /
ONRC are propria instanta, fiind in subordinea Ministerului Justitiei
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
adriandimitriu, utilizator
Va multumesc pentru linkul respectiv, dar nu m-a ajutat cu prea mult pentru ca nu stiu unde sa caut, pe siteul ONRC! M-ar fi ajutata mult mai mult un raspuns concret.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cititi actul constitutiv, despre adunarea generala a asociatilor: aceasta are dreptul de a hotari orice, inclusiv incetarea activitatii.
convocati adunarea generala, hotarati modul cum se impart partile sociale, cine, cat va avea, cu cat este rambursat cel care iese din asociere si gata.
ca urmare, faceti un act aditional la contractul de societate/ statut, unde specificati toate acestea.
e bine sa vi le scrie cineva care se pricepe la asa ceva: un avocat sau consultant de afaceri.
le inregistrati la ONRC (asa devin oficiale) si gata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari ale adunarii generale a asociatiilor de proprietari hero hero Procesul verbal al adunarii generale tine si loc de hotarare sau aceasta trebuie redactata separat la sfarsitul adunarii (si consemnata in caietul cu procese ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale anne_bruna anne_bruna Buna ziua, Am infiintat in 2007 un srl cu o prietena, am investit (fara nici un act la mana) in asocierea aceasta aproape toate economiile mele. Actele firmei ... (vezi toată discuția)
Demersuri infiintare firma curatenie popescuconstanta popescuconstanta buna dimineata, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la demersurile ce trebuiesc facute pentru deschiderea unei firme care are ca activitate ... (vezi toată discuția)