avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizatie de maternitate

Buna ziua, sunt o viitoare mamica insarcinata in 33 saptamani ( 8 luni ), in 10 martie 2009 mi-a incetat activitatea la fostul loc de munca, iar in data de 16 martie 2009 m-am angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata ; pana in momentul nasterii copilului ( ianuarie 2010 ) nu voi avea cele 12 luni, dar tin sa precizez ca activez cu carte de munca din 15 septembrie 2005 . Intrebarea mea este : Pot sa pierd indemnizatia de maternitate de 2 ani pentru lipsa celor 5 zile ( 11 - 15 martie 2009 ) in care nu activez niciunde ? Va intreb pentru ca am tot citit ca se iau in considerare ultimele 12 luni , dar repet activez cu carte de munca inca din anul 2005 .Va rog, se poate sa ma lamuriti si pe mine? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 16:43, 27 Noiembrie 2009
Conform normelor de aplicare a legislatiei privind CIC, se considera luna intreaga, lunile in care s-au obtinut venituri pentru mai mult de jumatate de luna. In cazul dumneavoastra veniturile obtinute de la cele doua locuri de munca pe care le-ati avut in luna martie se insumeaza si inseamna mai mult de 50% din luna, deci fractia de luna se considera luna intreaga (bineinteles cu veniturile aferente fractiei de luna). In caest caz aveti cele 12 luni cerute de legislatie si beneficiati de CIC.

Nastere usoara si sa faceti un bebe frumos si sanatos.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu cm 2 ore oanalarisa oanalarisa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa solutionez urmatoarea problema.In prezent sunt insarcinata in 9 saptamani,insa la actualul loc de munca mi-au facut ... (vezi toată discuția)
Pot factura pe pfa daca intru in concediu pre/postnatal si apoi cic? andeiusa@yahoo.com andeiusa@yahoo.com Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie - sunt PFA din aprilie 2009, sunt insarcinata in luna a 7-a acum si vreau sa intru in concediu prenatal. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului nadylive nadylive Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in jur de 17 ianuarie.Am decis ca sotul meu sa ia concediu de crestere a copilului pt 2 ani.Am inteles ca acest lucru e ... (vezi toată discuția)