avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire / Parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire / Parte

Salutare! Vreau să fac moștenirea după tatăl meu. Mama trăiește, și au împreună 6 copii (cu tot cu mine).

Tata are 2500 mp, 3300mp, 17900 mp șipe al 4lea Titlu de proprietate are el și mama 83 mp.

Cât îi vine mamei și cât ne vine la fiecare copil? Eu știam că mama are dretul la 50% iar restul de 50% se împarte la copii +mama deci 50% împărțit la 7 moștenitori, dar am înțeles că ar fi o lege nouă din 2019 (care nu o găsesc online) cum că s-ar împărți altfel.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
MContender, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:31, 19 August 2019
Salutare,
Daca acele terenuri au apartinut doar tatalui dvs. ( dobandite prin mostenire, cumparare, etc.) si Nu apartin ( nu este trecuta in titlurile de proprietate si mama dvs. ) atunci 1/4 din primele trei terenuri, de 2500 mp, 3300mp, 17900 mp ( fara cel de 83 mp) se impart in 1/4 mama dvs. si restul de 3/4 dvs. si fratii dvs., in cote egale.
Cei 83 mp se impart in 5/8 pentru mama dvs. si 3/8 pentru dvs. si fratii dvs., in cote egale.
Daca va intelegeti...mergeti la notarul din localitatea unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs. si spuneti ca vreti sa dezbateti succesiunea, va v-a indruma notarul ce aveti de facut.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Luchian nicoleta Luchian nicoleta Buna ziua am si eu o intrebare :Mama a decedat si tata a devenit proprietarul apartamentului,noi fiind copii lor avem vreun drept?PS:Suntem majori si avem si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Doua terenuri pe un singur tp gigelas gigelas Buna ziua, Detin 2500 mp.teren intravilan,format din doua loturi,care sunt despartite de un drum public.Practic,1000 mp.la strada,in spatele acestui teren ... (vezi toată discuția)