avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRIMA CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRIMA CASA

Buna ziua,
Daca sotul meu acceseaza programul "PRIMA CASA" de unul singur si, in cazul in care pe viitor nu ne-am mai intelege si am baga divort, proprietatea respectiva se va impartii egal?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:21, 20 August 2019
daca v-ati casatorit sub regimul comunitatii legale de bunuri, bunul va fi comun, se prezuma ca ati contribuit egal. prezumtia poate fi rasturnata si sotul poate castiga o cota mai mare daca a contribuit mai mult.
Pai spre exemplu daca pe hartie plateste el rata, dar eu contribui jumate cu el la rata dar nu am nici o dovada, el practic are cotributie mai mare, nu? Automat de acolo si drepturi mai multe, nu?

gi-jane2 a scris:

daca v-ati casatorit sub regimul comunitatii legale de bunuri, bunul va fi comun, se prezuma ca ati contribuit egal. prezumtia poate fi rasturnata si sotul poate castiga o cota mai mare daca a contribuit mai mult.

vedeti pe ecran in partea de jos un buton pe cere scrie raspunde ? pe el sa apasati cand vreti sa raspundeti, nu pe " citeaza", multumesc.
Nu cine are chitanta pe numele sau, conteaza.. chiar puteti sa nu dati bani la rata, el sa plateasca ratasi dvs cheltuielile in casa..
Conteaza daca aveti salariile similare sau el il are cu mult mai mare sau dvs nu aveti deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vc apartament ovibb90 ovibb90 Bună seara, Am și eu o întrebare, în contractele de vânzare cumpărare a unui apartament întocmite la notar, se stipulează cotele părți ale soților ... (vezi toată discuția)
Coproprietar prima casa codrincob codrincob Daca sotul meu asigura venitul familiei si vrem sa ne cumparam un apartament prin programul Prima casa, eu sunt automat copropietar (50 - 50 %) sau exista si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) ... Daniela Olteanu Daniela Olteanu Buna ziua! Care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) E adevarat ca bunurile se impart in egala masura, nu si daca unul din soti face dovada ca a ... (vezi toată discuția)