avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

am mai scris ca am comis un furt de 26 lei din supermarket.si akm mi-a venit citatie..sa ma prezint la tribunal..ce se va intampla?spuneti`mi va rog.imi face cazier?
Cel mai recent răspuns: dyana11 , utilizator 20:10, 1 Decembrie 2009
Buna seara. Este bine sa va prezentati la data la care sunteti citat. Nu as crede veti fi urmarit penal , intrucat fapta dvs. poate fi calificata ca fiind lipsita de pericol social . Ca atare , nu va va face nimeni cazier, insa, ar fi recomandat sa nu mai procedati asa, deoarece nu merita sa va riscati libertatea si reputatia pentru nimic. Mult succes.
Rugam cititi inca o data citatia. Este putin probabil sa fiti invitat la tribunal!
Reveniti cu precizari.
pe foaie scrie biroul investigatii criminale .si acolo cine o sa vb cu mine ..cine va fi cu mine in sala?cand ma duc.
florinraican a scris:

Rugam cititi inca o data citatia. Este putin probabil sa fiti invitat la tribunal!
Reveniti cu precizari.


Corect :happy: (poate facea parte dintr-un grup inf. org :pleasantry: )

Biroul acela este un birou din cadrul politiei. Deci inca nu ati fost trimis in judecata.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
dorians, utilizator
Trebuie sa intelegeti ca impotriva dvs s-a depus o plangere de natura penala.
Ceea ce ati primit acasa este o citatie prin care sunteti invitat sa va prezentati la sediul organului de cercetare penala, intr-o anumita zi si la o anumita ora.
Tot in citatie ar trebui sa fie indicata si calitatea in care ati fost citat (faptuitor, invinuit, inculpat)
La sediul Politiei veti fi anchetat de catre un ofiter / agent de politie.
Probabil ca vi se vor pune intrebari si vi se va solicitat sa dati o declaratie scrisa referitoare la ceea ce s-a petrecut la supermarket.
Va puteti duce insotit de catre un avocat / jurist care are potrivit legii dreptul de a asista la activitatile de urmarire penala.
Data fiind valoarea mica a bunurilor sustrase va puteti permite sa fiti sincer si sa aveti o atitudine pozitiva in cursul urmaririi penale. Recunoasterea faptelor insotita de regretul sincer , coroborate si cu alte elemente pot conduce la scoaterea dvs de sub urmarire penala sau la o amenda administrativa.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Dosar penel pentru inselarea unui angajator (hipermerket) mika_ela2006 mika_ela2006 Va rog ajutati-ma cu cateva raspunsuri daca se poate..Am un frate care are 19 ani ce a savarsit o fapta nu tocmai de admirat : fiind angajat al unui ... (vezi toată discuția)
Furt streqeu streqeu Buna ziua,vreau sa ma lamuriti...daca in cursul acestui an scolar...impreuna cu inca o persoana am sustras din clasele la scoala de unde suntem: 2 telefoane si ... (vezi toată discuția)