avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical platit?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical platit?

Bună seara, vă explic pe scurt situatia.
Am fost în maternitate 2 ani, pană în 22 martie, am luat indemnizatia minimă.
M-am angajat în 27 mai. Lucrez în prezent.
În 1 august am fost în medical pentru 5 zile (enterocolită). O să fiu plătita pt alea 5 zile? in conditiile în care lucrez de 2 luni, dar în maternitate am fost asigurată, deci am cotizat.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 21 August 2019
Buna ziua,
Mergeti la cei de unde ati primit indemnizatia, AJPIS se cheama, si cereti o adeverinta cu veniturile avute pe perioada de CCC ( stiu dumnealor ce sa va dea).
Cu ea mergeti la angajator.
Asa o sa aveti stagiul necesar pentru plata concediului medical.
Nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta plății concediului medical, d.p.d.v.al legislatiei.

Trebuie doar sa depuneti la angajator o adeverință eliberată de AJPIS care sa cuprinsă perioada in care ati fost in CCC si valoarea indemnizației primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma primită în concediul prenatal in cazul in care ma voi intoarce doar 1 luna la servici din ccc Ioanamariasud Ioanamariasud Buna ziua, va rog din suflet, ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari: 1. Pe perioada concediului prenatal (maternitate), am acumulat zile de concediu? Daca ... (vezi toată discuția)
Buns dimineata.sunt 1an si 11, luni de concediu crestere copil.luna ... Monnie Monnie Buna dimineata.Sunt dupa1an si 11, luni de concediu crestere copil.Luna trecuta m-am angajat la o firma noua.Acum o saptamana am contactat coronavirus si a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Buna ziua, lucrez din februarie 2018 la firma in luna septembrie am avut 6 zile de concediu medical , mi-sa spus ca nu poate fi platit deoarece nu am stagiul ... (vezi toată discuția)