avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am cumpărat o mașină nouă care, de fapt, avea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am cumpărat o mașină nouă care, de fapt, avea aripa dreapta față înlocuită. Dealerul mi-a dat dreptate, dar a zis să vorbesc cu importatorul. Mă simt înșelat, ce pot face?

Am cumparat o masina hyundai i20, noua, care in momentul primirii părea ok. După 5 zile am descoperit ca aripa dreapta față era schimbata (s-a umblat la suruburi, este zgariata pe interior si nu mai pica exact la imbinari). M-am intors la dealer, a constatat că am dreptate, dar imi spune ca nu poate face nimic ca nu este vina lui și să vorbesc cu importatorul. Am sunat importatorul dar taraganeaza fără răspuns. Am platit o masina noua. Ma simt inselat. Vreau sa mi-o schimbe! Ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrei.sim , utilizator 10:29, 24 August 2019
Daca sunteti persoana fizica...poate va ajuta o plangere la ANPC
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O acțiune estimatorie sau redhibitorie fondată pe vicii ascunse!
Desigur, ați putea începe printr-o somație prin avocat!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambele variante sunt bune, ANPC si instanta civila.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere la ANPC sau mai rapid le spuneam că o parchez în față la reprezentanță cu un mare afiș pe ea. În fine am fost intr-o situație similară ( am facut contract cu ei să îmi livreze o mașină până la o anumită dată si au întârziat o lună) și mi-au returnat 1000€. Puteți cere să vi se returneze o anumită sumă ca și compensatie și să aseze aripa aia cum trebuie
Dacă nu ajungeți cu ei la un consens puteți sa consultați un avocat și să forțați un pic nota chiar și in penal, o înșelăciune ceva...
Haideti sa nu exageram cu inselaciunea! Masina cel mai probabil a fost lovita in timpul transportului si reparata in graba ca sa nu intarzie livrarea. Faceti o reclamatie scrisa la dealer, pentru ca ei vor fi obligati sa va raspunda la ea. Daca va refuza dreptul de a face o reclamatie sau nu va raspund in 30 zile, va puteti adresa ANPC. Avocatul cred ca este ultima solutie, daca nu se rezolva prin cele de mai sus. In orice caz, nu cred ca vi se va aproba inlocuirea masinii, poate un pachet gratuit de revizii/service sau in cel mai bun caz o despagubire materiala... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dotari declarate pe foaia de comanda - masina noua de la dealer Cristi Beliciuc Cristi Beliciuc Buna ziua, In urma cu cateva luni am anuntat verbal lipsa dotarii \"parasolare cu oglinzi si iluminare\" la ultima revizie din August 2019. Ulterior, pe ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)