Fosta soție îmi hărțuiește familia, mă amenință și îmi trimite înapoi pensia de întreținere a minorului ca să poată face plângere penală. Pot cere, împreună cu actuala soție, renunțarea la custodie?
Bună ziua! Fosta soție îmi hărțuiește familia și mă amenință. De câteva luni pensia alimentară mi-a trimis-o înapoi iar acum a făcut denunț la poliție împotriva mea pentru că “nu i-am trimis” pensia alimentară. Actuala mea soție vrea să intenteze proces de renunțare la custodie și la pensia alimentară din cauză că noi așa cu scandaluri nu putem trăi. Putem să cerem împreună renunțarea la custodie?
Va puteti proteja familia de fosta sotie. Va puteti proteja de trimis banii inapoi. Doar ca e mai dificil ca au trecut 10 ani de actiune necombatute.
Dar pentru astea, nu ajuta autoritatea sa fie exercitata doar de mama, nu influenteaza cu nimic.
Asadar, daca doriti, e nevoie de muuuulte detalii, personale, si inteleg ca nu le puteti expune public, asadar mergeti in privat la un avocat. stabiliti o strategie, vedeti daca sunt temeiuri pentru ordin de protectie sau alte actiuni care AU o finalitate reala pentru dv. si familia noua a dv.
Alex, cum faci dovada achitarii pensiei copilului? Prin depunere bancara in contul stipulat de fosta, precizand clar ca este "pensie alimentara copil"? Daca raspunsul este DA, iar daca fosta iti trimite banii inapoi, sa fie sanatoasa. Tu ai dovada achitarii pensiei alimentare. Pentru hartuire, poti face plangere la Politie sau chiar sa iei legatura cu un avocat si sa deschizi proces. Daca se ia pe strada de copii pe care ii ai cu actuala sotie, eu personal, as cere ordin de protectie si daca nu se linisteste.... ( nu mai scrie ce i-as face... :) ).
Am toate extrasele de cont cu banii trimisi si returnati, dar ea a depus plângere pentru abandon de familie și după ce am dovedit că i-am trimis și mi-a returnat, tot a trebuit să trimit în termen de 14 zile. Credeți-mă că linistea familiei mele este cea mai importanta, de acea incerc sa fac tot posibilul sa scap de ea, pentru ca nu imi convine sa imi vad copiii ca plang ca “tanti aia rea iar s-a legat de noi” si nici pe nevasta-mea nu imi place sa o vad ca se indeparteaza de mine pentru ca doreste liniste. Ordin de protectie nu s-a putut emite pentru ca judecatorul a spus ca doar in cazul in care ii atinge, ii bate, ii scutura, etc. se poate
Dacă va abordează copii minori atunci plângere la politie și Protecția Copilului. Soția poate sa facă plângere la politie din nou. Apoi cereți ordin de protecția din cauza abuzului emoțional. Eventual soția sau copii sa meargă la psiholog sa aveți cât maiulte hârtii ca sunt terorizați emoțional. Asta va ajuta la ordinul de Protecție.