avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire taxa cautiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire taxa cautiune

Am platit gresit o taxa de cautiune. Mi s-a spus sa depun taxa la CEC ceea ce am si facut. Mi s-a respins suspendarea executarii silite. In dispozitivul sentintei nu se mentioneaza restituirea taxelor platite9cea platita eronat la trezorerie si cea depusa la CEC) .... ce se poate face? Multumesc

In cazul in care formulati cerere de completare a dispozitivului hotararii, nu este nevoie sa depuneti hotararea judecatoreasca a carei completare o solicitati, intrucat se afla la dosar.

Articolul 444 Cod procedura civila, prevede ca:

(1) Dacă prin hotărârea dată instanța a omis să se pronunțe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în același termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reținere, în termen de 15 zile de la pronunțare.

În cazul hotărârilor definitive pronunțate în apel sau în recurs, completarea acestora se poate cere în termen de 15 zile de la comunicare.

(2) Cererea se soluționează de urgență, cu citarea părților, prin hotărâre separată. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplică în mod corespunzător.

(3) Dispozițiile prezentului articol se aplică și în cazul când instanța a omis să se pronunțe asupra cererilor martorilor, experților, traducătorilor, interpreților sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza ... roznovatstefan roznovatstefan Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza de restituirea cautiunii nici taxele judiciare de timbru, as putea cere restituirea cautiunii ... (vezi toată discuția)
Punere în aplicare (de angajator) decizie instanță de recurs incompletă felis felis Care este efectul unei decizii a instanței de recurs privind anularea unei dispoziții de imputare având în vedere faptul că, instanta s-a pronuntat numai ... (vezi toată discuția)
Cereri de completare sau lamurire a hotararii FILIPFloriana FILIPFloriana Cum se procedează pentru a completa sau lămuri o hotărâre? Vă mulţumesc şi vă doresc Sărbători binecuvântate cu armonie, împlinire şi speranţă. (vezi toată discuția)