avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... raspunde cineva sper: tarif pentru punerea in posesie
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

raspunde cineva sper: tarif pentru punerea in posesie

buna ziua! in urma unui partaj judiciar cu finaliatea dorita de mine, plata sultei catre restul subiectilor, am ramas cu niste terenuri. Procesul e finalizat doar de cateva zile printr-o decizie judecatoreasca.Ce ma intereseaza...trebuie musai sa fac punerea in posesie sau ajunge inscrierea la primarie?(pamanturile sunt deja inscrise la primarie pe numele celui mostenit , am platit impozit ptr deschiderea succesiunii, trei extravilane, unul singur intravilan).Stiti cumva ce tarif percepe expertul ptr punerea in posesie?

Multumesc mult si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 14:39, 28 Noiembrie 2009
In primul rand trebuie sa le treceti pe rolul fiscal si acest lucru se poate face numai depunand o copie dupa acea hotarare definitiva si irevocabila la directia impozite si taxe locale din cadrul primariei!
In al doilea rand , pentru a putea intabula respectivele proprietati trebuie sa aveti neaparat proces verbal de punere in posesie , proces care este redactat de catre un executor judecatoresc. tariful il puteti afla contactand un executor judecatoresc din raza teritoriala a imobilelor respective!
Succes!
multumesc mult pentru raspuns...nu am nimic impotriva punerii in posesie (nu ma pricep de loc la termenii legali nici la proceduri, am terminat cu totul alta facultate) doar ma ingrozeste tariful auzit din unele guri...la o suma totala de 150 de mil lei vechi a tuturor terenurilor la calculul expertului trimis de judecatorie, am auzit vehiculate sume ptr expetul ce pune propiu zis in posesie de 50 milioane...mi se pare exagerat...nu este un tarif fix sau macar un anumit procent stipulat pentru astfel de puneri in posesie?
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
fofoloncescu, utilizator
Ba da. Exista un tabel cu onorariile maximale pe care le pot percepe executorii judecatoresti. Daca va ajuta orientativ , va pot spune ca am platit pentru punerea in posesie a unui teren de 250 de metri patrati ultracentral in Bucuresti un onorariu de 2000 RON in 2008. B-)
hahahhahaha...nu stiu daca sa spun ca ma pucur ptr dumneavoastra sau ca imi pare rau. As fi vrut si eu sa fi fost pamantul ultracentral in Bucuresti dar din pacate ale mele sunt intr-o comuna damboviteana uitata de lume, si doar unul intravilan.Prefer sa renunt la ele decat sa platesc atat #-o ...per total as da mai mult pe proces si experti/avocat decat pretul pe care l-as lua din eventuale vanzari...si eu care speram un 10 milioane :)
Ordin nr. 2550/2006 din 14/11/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 936 din 20/11/2006
privind aprobarea onorariilor minimale şi maximale pentru serviciile prestate de executorii judecătoreşti

[ link extern ] /

Gasiti onorariile la rubrica legislatie!
B-)

Alte discuții în legătură

Executorul mi-a spus asa a vrut muschii mei ADRIANSILV ADRIANSILV Executorul mi-a pus o taxa de 22 de milioane vechi pentru o punere in posesie a unui teren de 300 de metrii patrati pentru care m-am judecat si am ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxanik roxanik Cum se ajunge la o executare silita? Mama a avut un proces prin care a pierdut o suprafata de teren si obligata la plata cheltuielilor de judecata in valoare ... (vezi toată discuția)
Omj 2550/2006 este inca valabil? executare_2012 executare_2012 Buna ziua, Am tot citi informatii pe forum si am ramas cu o nelamurire. Legea 151/2011 care completeaza legea 188/2000 nu precizeaza onorariul executorului ... (vezi toată discuția)