avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

copiii unui defunct au dezbatut mostenirea dupa urma tatalui in instanta. Acum a aparut un titlu de proprietate in care este si tatal lor. Copiii celorlati defuncti de pe titlul de proprietate unde este si tatal lor vor sa dezbata acest titlu la notar. Pot merge si acestia care au dezbatut in instanta la notar pentru dezbaterea mostenirii, daca pe celelalte le-au dezbatut in instanta?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:19, 2 Septembrie 2019
toți moștenitorii acceptanți au drept de moștenire și a bunurilor cuprinse în acel titlu de proprietate.
da,au dreptul, dar spuneti mi, va rog daca cei ce au dezbatut celelalte mosteniri in instanta, pot veni si ei la notariat pt. dezbaterea acestui titlu,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
când am spus ca toți moștenitorii, m-am referit și la cel care au fost în instanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dezbaterea succesorala suplimentara se poate realiza in fata notarului public, daca exista un deplin acord intre comostenitor.

ASadar, se emite un certificat de mostenitor suplimentar.( este suplimentata masa succesorala ).

Ulterior, puteti imparti bunurile ( toate ori o parte din cele care au apartinut defunctului).

Partajarea poate avea loc la notar, daca exista un consens intre coerezi, ori pe cale judiciara,in cazul in care survin divergente.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate Larri Larri Sunt in posesia unui titlu de proprietate pe o suprafata de teren agricol.Titlul este comun pentru mai multe persoane inrudite(frati),inclusiv tatal meu.Toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire 48simona 48simona Buna ziua. Cum se poate obtine certificatul de succesiune in cazul divergentelor de opinie intre mostenitori? Cum se procedeaza cu instanta de judecata si ... (vezi toată discuția)
Drept la.mostenire? Popvlad66 Popvlad66 Tatal meu a decedat acum 2 ani. Mama.este inca in viata si mai am.2 surori.Mama nu vrea sa faca succesiunea iar relatia dintre mine si ele e destul de rea.Ce ... (vezi toată discuția)