CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Trebuie sa modificați acțiunea dar nu este nevoie sa justificati de ce ,este suficient sa indicati noul pârât ,Nu este nevoie sa scrieti ca ati gresit ca a fost o eroare etc.
Va multumesc pentru raspuns! Am crezut ca este necesara justificarea introducerii in cauza a paratului deoarece in modelul de cerere de modificare a cererii de chemare in judecata pe care l-am gasit trebuiau precizate motivele de fapt si de drept.
Imi puteti confirma, va rog, daca este in regula formularea? Nu am gasit alte articole in baza carora imi intemeiez cererea in afara de art. 204 C.pr.civ.
Va multumesc!
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul __________, înţeleg să formulez prezenta
Cerere de modificare a cererii introductive de instanţă
în sensul că înţeleg să extind cadrul procesual şi solicit:
- introducerea in cauza in calitate de parat a Orasului _____, cu sediul in _______, cod de identificare fiscala ____.
Imi întemeiez cererea pe prevederile art. 204 alin. 1 C.pr.civ., si anume “reclamantul poate sa-si modifice cererea si sa propuna noi dovezi, sub sanctiunea decaderii, numai pana la primul termen la care acesta este legal citat”.
Anexez prezentei un exemplar de pe cererea de chemare in judecata si înscrisuri atasate acesteia, certificate ca fiind conforme cu originalul, pentru a fi comunicate pârâtului.