avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mentenanta parcare subterana condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mentenanta parcare subterana condominiu

Buna ziua,
Fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari nou infiintata careia dezvoltatorul refuza sa-i predea cartea tehnica a cladirii si tot ce tine de buna functionare a condominiului.(ex. declaratii privind renuntarea la contractele de utilitati, spatiile comune).
Dupa 3 luni de la infiintare am reusit sa facem contract de mentenata pentru lift si curatenie urmand sa intocmim listele de intretinere cu cheltuielile pe care le avem in momentul acesta si cele hotarate prin sedinta AG.
In condominiu, exista o parcare subterana formata din 158 locuri de parcare din care doar 38 sunt detinute de proprietari cu act de vanzare cumparare, restul apartinand dezvoltatorului neserios. Aceasta parcare nu are autorizatie ISU, sistemele privind incendiile nu sunt functionale (ex.furtunuri lipsa la hidranti).
Intrebarea mea: Mentenanta parcarii este obligatia asociatiei de proprietari? Ne puteti indica o legislatie (alta decat L.196) care sa ma ajute in luarea unei decizii?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:26, 23 August 2019
Buna ziua.
Daca ceva nu va apartine ( in speta parcarea, instalatiile...) atunci nu aveti ce sa intretineti.
Cand ati cumparat acele apartamente ati avut posibilitatea sa cumparati si un loc de parcare? Ati intrebat dezvoltatorul ce vrea sa faca cu acea parcare? Poate vrea sa o faca parcare cu plata...
Discutati serios cu dumnealui si spuneti-i ca daca in termen de 5 zile lucratoare nu va pune la dispozitie toate actele va adresati autoritatilor locale ( ISU, ISC, primarie, etc.)
Puteti consulta Codul civil, partea ce se refera la coproprietate fortata ( dvs., prin asociatie si dezvoltatorul).
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul unei parcări dintr-un condominiu, care nu deține vreun apartament în proprietate, are aceleași drepturi cu orice proprietar din condominiu? comparm comparm Proprietarul unei parcari dintr-un condominiu, care nu detine vreun apartament in proprietate, are aceleasi drepturi cu orice proprietar din condominiu? Intreb ... (vezi toată discuția)
Aderare la asociatie de proprietari euely euely Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: suntem o asociatie de proprietari (o singura scara), si suntem vreo zece proprietari care am cumparat parcare privata ... (vezi toată discuția)
Va salut! am urmatoarea problema: am cumparat un apartament intr-un ... Barboo Barboo Va salut! Am urmatoarea problema: Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si sunt administratorul asociatie de proprietari! Acest bloc are o ... (vezi toată discuția)