Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si sunt administratorul asociatie de proprietari!
Acest bloc are o parcare subterana (in subsolul blocului) si o parcare exterioara!
Proprietatii cu locuri de parcare din parcarea subterana fac parte din asociatia de proprietari!
Proprietarii locurilor de parcare din parcarea exterioara au crezut ca si ei fac parte din asociatia de proprietati fara a sti insa ca dezvoltatorul a rupt terenul din CF-ul condominiului si la vandut separat (parcarea extrioara este o coproprietare - proprietate privata comuna).
Am fost la cadastru si am scos CF pentru condominiu / asociatia de proprietari si astfel am aflat ca defapt parcarea exterioara este o proprietate privata cu care condominiul este vecin!
Avand in vedere ca parcarea subterana are cale de acces prin parcarea exterioara dezvoltatorul a pus in CF-ul celor cu parcarea extrerioara drept de servitute pentru cei cu parcarea subterana!
Calea de acces este cota parte indiviza a fiecarui proprietar de loc de parcare exterioara!
Si nu stiu sigur dar cred ca si proprietarii apartamentelor au drept de servitute pentru ca s-a gresit ceva in proiect iar iesirile din scarile blocului au fost facute spre interior si ca sa iesi din scara sa ajungi pe calea de acces trebuie sa treci prin parcarea exterioara!
E durere de cap, stiu!
Intrebarea mea este urmatoarea: proprietarii locurilor din parcarea exterioara pot semna un acord de asociere pentru constituirea unei asociatii de proprietari?
Va referiti la asociatie de proprietari distincta fata de acea constituita la nivelul imobilului unde sunteti dv administrator?
Este mai simplu sa incheie acord de asociere direct cu asociatia dv