avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare carte funciara

Buna seara,
Am o nelamurire legata de aceasta blocare a unei CF. Detin o garsoniera pt care platesc inca rate. Saptamana aceasta din curiozitate am scos un extras CF de informare, la primirea acestuia, exista blocarea a lui de catre doua notariate. Initial m am panicat crezand ca cineva in numele meu a initiat o procedura de vanzare, insa vorbind cu cele doua notariate mi s a explicat faptul ca in extrasul CF acea blocare apare doar pt terenul aferent constructiei, respectiv garsonierei si spatiile comune, fiind vorba de alte doua vanzari in acelasi bloc de garsoniere. Dilema mea este insa in continuare.... Am rugamintea sa mi spuneti daca este cazul sa ma panichez si sa fac demersuri suplimentare pt a vedea daca cineva se joaca cu nervii mei sau este o situatie normala aceasta blocare, care dupa spusele celor doua notariate este doar pt teren bloc si spatii comune. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Ecaterinacalina018@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ecaterinacalina018@gmail.com , utilizator 10:19, 23 August 2019
Opinia mea este ca trebuie sa faceti iesirea din indiviziune pentru a avea CF individual.
Da, este normal. Apartamentul dvs este liber.
Oricum, cartea funciara este blocata in favoarea notarului respectiv, doar 10 zile, cat e si valabilitatea extrasului de carte funciara pentru autentificare, necesar la orice vanzare.
Multumesc!

APET_R a scris:

Opinia mea este ca trebuie sa faceti iesirea din indiviziune pentru a avea CF individual.

Multumesc pt. raspuns!

raluk0207 a scris:

Da, este normal. Apartamentul dvs este liber.
Oricum, cartea funciara este blocata in favoarea notarului respectiv, doar 10 zile, cat e si valabilitatea extrasului de carte funciara pentru autentificare, necesar la orice vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil: acte necesare ContSters84764 ContSters84764 Am o garsoniera si doresc sa o vand.As vrea sa stiu de ce acte am nevoie la notar pentru incheierea tranzactiei,ma refer la absolut toate,inclusiv acte de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare garsoniera pusapopescu2013 pusapopescu2013 Am fost la un notariat in Bucuresti. Vanzatoarea este din Bucuresti, cumparatorul este din alta localitate. La notariat,mi s-a spus ca pentru scoaterea ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)