avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contraventie silvic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contraventie silvic

Buna ziua. În municipiu a fost amendat un constructor care a adus cu o masina câteva grinzi de lemn pentru a le folosi la construcție. A fost amendat de catre jandarmi cu amenda maximă prevăzută de art.19(1) lit.b, respectiv 5000 lei. În alineatul respectiv este prevăzută amendă de la 1000 la 5000 lei pentru un volum de până la 10 mc. Dacă avea până intr-un mc, de ce a primit amenda maximă? Și dacă el aducea grinzile tot din depozitul lui pentru care avea documente de achiziție, de ce a primit amendă? Cum se poate contesta? Plătește în maxim 15 zile jumătate de amendă și apoi contestă? Mulțumesc
Procesul verbal de contravenție poate sa fie contestat în instanță invocând argumentele prezentate.Este indicat sa achite amendă în cazul în care câștigă contravaloarea acesteia fiind returnată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala-parcare neregulamentara TONovi TONovi Amenda Politia Locala parcare neregulamentara Am primit o amenda de la Politia Locala S5 pentru ocuparea fara drept a unui loc de parcare atribuit unei alte ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 911 RusanNicolaeAlexandru RusanNicolaeAlexandru Buna, ieri seara 1 coleg m-a dus acasa (cu autovehiculul meu) in jurul orei 2 A.M. si a fost oprit de catre 1 politist si 1 jandarm (care nu erau de la ... (vezi toată discuția)
Cum pot solutiona o amenda imputata de anaf, desi a fost achitata? ContentWriter ContentWriter Buna seara, Reprezint un SRL. In luna august, societatea a fost amendata de Politia Romana pentru nerespectarea prevederilor legii 333/2003 privind paza ... (vezi toată discuția)