avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

un angajator pote obliga ca tot personalul angajat aprox 130 persoane sa ceara concediu fara plata retroactiv luna noiembrie plus luna decembrie 2009.mentionez ca aceasta cerere aangajatorului a fost ceruta
in 26 nov. 2009. ce se va intipla daca uni dintre angajati refuza sa scrie de buna vie acest lucru. mentionez ca in toata aceasta perioada se lucreaza normal .deci munca la negru.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 22:40, 27 Noiembrie 2009
1. Faceti o sesizare la ITM cu aceasta problema.
2. Se va face o verificare si veti primi un raspuns in scris.
3. Nu exista baza legala pentru ceea ce face angajatorul.
Buna seara,
dar stiu ca cele mai simple solutii sunt cele...ilegale. Cum sa oblige angajatii sa isi scrie cerere de concediu fara plata??? Oare ne intoarcem la epoca de piatra?
Nu e nici normal dar nici legal. Nu exista un birou de resurse umane la ceasta companie?
Daca afla cei de la Corpul de control ITM povestea asta, cu 130 de oameni in concediu fara plata dar..la serviciu, cred ca vor fi cam suparati:(
Nu semnati nimic daca nu vreti, bineinteles. In plus, daca angajatorul vrea sa faca reduceri de costuri, exista somaj tehnic( scutire de la plata contributiilor). Macar anul asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gravida alinastanraluca alinastanraluca Buna ziua am si eu o intrebare care ma nelamureste.Sunt insarcinata in luna 5 si lucrez la o firma comerciala,eu lucrez aici din luna aprilie 2009 dar ... (vezi toată discuția)
Drepturi legale. Cristian Mindroi Cristian Mindroi Am fost fost angajat intr-o firma de IT&C din Bucuresti unde am stat o luna si aproape doua saptamani. La angajare am primit masina de servici calculator si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Madalin196 Madalin196 Buna ziua! Am si eu o intrebare.. pe anul trecut am 21 de zile de concediu plus cele de pe anul acesta, firma la care lucrez nu vrea sa imi dea cerere pt ... (vezi toată discuția)