avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația de creștere copil născut în Canada
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația de creștere copil născut în Canada

Bună ziua,
Doresc să aplic pentru indemnizația de creștere copil. Sunt cetățean român, am lucrat in România până anul trecut în octombrie, iar copilul s-a născut anul acesta in iulie. Mă incadrez dpdv al contribuției din calculele mele.
Întrebările mele sunt următoarele:
- pot beneficia de indemnizație creștere copil, dacă bebele s-a născut în Canada?
- iar daca da, pentru a mă putea încadra în cele 60 de zile lucrătoare de la nașterea copilului, pentru depunerea dosarului as vrea sa știu dacă există posibilitatea transcrierii certificatului de naștere canadian la urgență. Termenul de 30 de zile pe care l-am găsit m-ar face sa depășeasc termenul de depunere al dosarului pentru indemnizație.
- de asemenea, este nevoie de prezența ambilor părinți pentru transcrierea certificatului și pentru depunerea dosarului de indemnizație, sau doar al părintelui solicitant? Ce declarații / împuternici etc. trebuie sa dea și soțul?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 28 August 2019
- pot beneficia de indemnizație creștere copil, dacă bebele s-a născut în Canada?

Puteti beneficia de indemnizatia CCC, chiar daca copilul este nascut in Canada

- iar daca da, pentru a mă putea încadra în cele 60 de zile lucrătoare de la nașterea copilului, pentru depunerea dosarului as vrea sa știu dacă există posibilitatea transcrierii certificatului de naștere canadian la urgență.

Numai daca intrati in audienta si le explicati situatia respectiva.

- de asemenea, este nevoie de prezența ambilor părinți pentru transcrierea certificatului și pentru depunerea dosarului de indemnizație, sau doar al părintelui solicitant? Ce declarații / împuternici etc. trebuie sa dea și soțul?

Dosarul pentru indemnizatia CCC ildepune doar parintele care solicita, celalalt parinte completeaza o declaratie daca indeplineste sau nu conditiile prevauzte de lege pentru a beneficia de indemnizatia respectiva.

Tatăl ori mama copilului sau un împuternicit cu procură specială va solicita la Primăria locului de domiciliu al oricăruia dintre părinţi TRANSCRIEREA certificatului/ extrasului de naştere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana pentru copil nascut in canada- ambii parinti cu dubla cetatenie,romana+canadiana florinprig florinprig Buna ziua, Fosta sotie doreste sa ceara certificat de nastere romanesc pentru fetita noastra in varsta de 5 ani nascuta in Canada. Noi, parintii, avem ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana pentru un copil nascut in canada Sorina_Dragomir Sorina_Dragomir Care-i procedura si ce acte sunt necesare, daca ambii parinti sunt cetateni canadieni/romani, iar copilul (10 ani) s-a nascut in Toronto? (vezi toată discuția)