avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suplimentare succesiuni: sunt plimbată între notari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suplimentare succesiuni: sunt plimbată între notari din cauza unui certificat de calitate de moștenitor și nu știu cum să rezolv problema

Pentru a putea dezbate succesiunea dupa sotul meu decedat in urma cu 11 luni imi este necesara suplimentarea unor succesiuni ale acestuia dezbatute in Municipiul Drobeta Turnu Severin in anii 1980 si 1987 (dupa mama si tatal sau), succesiuni legate de doua locuri de veci din Drobeta Turnu Severin. Eu si sotul meu am avut domiciliul in Galati (sotul meu a decedat in Galati). La solicitarea de deschidere a succesiunii in Galati mi s-a solicitat suplimentarea celor doua succesiuni. M-am deplasat la Drobeta Turnu Severin. Notarul de acolo imi solicita certificat de calitate de mostenitor dupa sot de la notarul din Galati. Notarul din Galati imi spune ca nu exista asa ceva. Eu cui ar trebui sa ma adresez si sa nu ma mai plimb intre Galati si Drobeta Turnu Severin? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:17, 1 Septembrie 2019
Am fost intr-o situatie similara: in lipsa unui titlu de proprietate asupra unui teren( dar pentru casa aveam tot ce-mi trebuie),mi s-a spus (in 2013) ca nu poate fi eliberat certificat de mostenitor doar pentru casa,dar am primit "calitate de legatar".
Deci sigur se poate. Poate gasiti pe google ce inseamna calitatea de legatar si aratati notarului.
Succes!
Notarul stie ce inseamna.
Însă consideră că nu e necesar.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mă gândesc că soțul dvs. avea și el măcar ... vreo bicicletă (sau orice alt bun propriu sau comun cu dvs.) Și nu este obligatoriu să fie dezbătută succesiunea cu toate bunurile deodată.

V-ați impiedicat în locurile de veci... Dar puteți dezbate succesiunea după soț (la Galați) având în vedere orice alt bun de inclus în masa succesorală. Și obțineți astfel certificatul de moștenitor după soț (nu doar de calitate, ci chiar de moștenitor - dacă apare cel puțin un bun la rubrica masa succesorală). Și apoi, cu acest certificat de moștenitor, rezolvați problema la Drobeta.


Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Sinzianna Sinzianna S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)
Calitate mostenitor, martori? socrul meu a decedat in 2007. sotul ... vitalsmart vitalsmart Calitate mostenitor, martori? Socrul meu a decedat in 2007. Sotul meu a decedat in 2020. Acum fratele sotului (cumnatul) doreste sa faca succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)