avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont bancar obligatoriu pt asociații proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont bancar obligatoriu pt asociații proprietari

Care ar fi consecințele economice ale neconformării asociațiilor de proprietari de a deschide contul bancar, deci a eluda legea 196/2018. Poate funcționa o asociație de proprietari fără contul bancar obligatoriu prevazut de legea respectiva ? Cum pot exista, oameni buni, stimați forumiști, asociații de proprietari fără cont bancar ?!!!
Va mulțumesc pentru atentie
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
wazz, utilizator
daca o asociatie are trei membri, se mai justifica cont bancar?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresați întrebarea legiuitorului, dar cum în legea actuală nu sunt prevăzute excepții, as zice ca nu e posibil. Nu cred ca e cazul, oricum, al asociației celui care a pus întrebarea.

Oricum, cred ca întrebarea dvs., mai corect, ar fi: se justifica asociația pentru 3 proprietari?
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
latka, utilizator
Asociatia are zeci de membri

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

daca o asociatie are trei membri, se mai justifica cont bancar?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc . V-am inteles intrutotul.

latka a scris:

Dar există acel cont bancar? Au sancționat asociația pentru nerespectarea art. 20? Răspunsul asta nu are legătură cu obligația lor de sancționa contravențional asociația.

Mai faceți o plângere și solicitați un răspuns detaliat asupra controlului efectuat (conform obligației legale ce o au prin art. 10) și sancțiunii aplicate conform art. 102, atenționand ca în caz contrar va rezervați dreptul sa cereți sancționarea celor vinovați pentru neglijenta în serviciu.

[ link extern ]

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt foarte multe asociații fără cont bancar, plătim în cont bancar/numele administraorului.primăria nu comentează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar asociație proprietari wazz wazz Membrii asociației proprietari refuza sa isi dea acordul pentru un cont bancar motivând ca e costisitor Cum pot fi obligați sa aibă cont bancar ... (vezi toată discuția)
Cum pot determina un compartiment din primarie sa dea sanctiuni asociatiilor care incalca legea? gev gev Buna ziua, in L.196/2018 art.102 sunt specificate faptele care constituie contraventii, cuantumul amenzilor si cine face constatarea - departamentul ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema. cum pot face sa platesc intretinerea la asociatie ... Anisoara26 Anisoara26 Am o mare problema. Cum pot face sa platesc intretinerea la asociatie in contul asociatiei pentru ca eu nu sunt acasa si asociatia de locatari refuza sa imi ... (vezi toată discuția)