avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație sau act de vânzare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație sau act de vânzare cu uzufruct

Bună dimineața,

Am o mătușă care ar dori să îmi lase moștenire garsoniera dânsei, cu condiția să o îngrijesc până la sfârșitul vieții. Ea nu a fost căsătorită și nici nu are copii. Singurele rude sunt fratele ei și mama mea. Cum ar trebui să procedez ca după moartei ei să nu poată fratele sau copiii acestuia să deschidă proces pentru a cere partea de moștenire.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 2 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul care sa reflecte dorinta amandurora- a dvs sa ramaneti cu garsoniera si a doamnei sa fie ingrijita, se cheama contract de intretinere. Mergeti cu doamna la notar si incheiati unul.
Nici donatie ca nu va da degeaba si nici vanzare, ca nu dati bani pe ea.
Dupa decesul doamnei, nu aveti de ce va teme nici de frate si nici de mama, nu mai e nimic de mostenit si nici nu exista motive pt a ataca actul.
Svs trebuie sa o intetineti cf contractului si doamna trebuie sa fie sanatoasa la minte cand semneaza actul, astea sunt cele doua condiii ca sa nu aveti probleme si sa riscati sa ramaneti fara casa.
Sa prevedeti in contract ce inseamna intretinere mai exact, ca sa nu va treziti cu pretentii exagerate.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stefang stefang Mesaj:Am urmatoarea problema legata de succesiune. Tatal sotiei mele de 82 ani a fost casatorit cu o doamna 10 ani,au facut o casa impreuna,au divortat ,au ... (vezi toată discuția)
Succesiune urgenta Cristiana255 Cristiana255 Locuiesc intr-o casa parinteasca. Mama mea nu detine acte pe ea.trebuie succesiune de pe bunici.astfel se trece casa pe numele mamei pt ca tata e decedat.apoi ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)