va multumesc pentru raspuns.agentul de politie atunci mi-a spus ca nu afecteaza cazierul judiciar ci doar o sa primesc o amenda in ianuarie asta fiind peste o luna.de ce nu mi-a dat amenda pe loc?si mai mi-a spus ca supermarchetul,odata ce si-a recuperat bunurile nu mai are de ce sa intervina.dar nu mi-a spus sa ma prezint la tribunal...i-am spus ca sunt studenta ca a fost o prostie ce am facut si asta e .shi de asemenea ca imi asum raspunderea pt fapta comisa.
ce ati vrut sa spuneti dumneavoastra cu ''flagrant''?
Cercetarea si urmarirea penala nu se fac la "tribunal" ci de catre politie si parchet.
In cazul inlocuirii raspunderii penale cu o amenda administrativa, aceasta se dispune de procuror.
Tocmai faptul ca nu ati fost amendata "pe loc" ma face sa ma gandesc la aceasta.
Va repet si ca amenda administrativa nu apare in cazierul judiciar, tocmai pt. ca inlocuieste raspunderea penala!, in conditiile legii.
De asemenea, va voi ruga sa continuati discutia pe primul topic deschis, fara a deschide un topic nou pt. fiecare intrebare.
Multumesc si succes, inclusiv in a nu mai repeta fapte de acest gen!
Stiu ca va este destul de greu, dar va puteti duce sa cereti oricand lamuriri si la circa de politie care v-a intocmit p.v.
Mai mult, v-am rugat sa-mi spuneti ce fapta anume s-a consemnat in procesul verbal (daca este unul contraventional) sau daca este unul de constatare a unei infractiuni flagrante.
Amenda
toader oana
Acum 3 zile am fost prinsa in carrefour cu produse in valoare de 300 Ron.Am fost dusa la camera de interpelare dupa care am predat marfa furata si agentii ... (vezi toată discuția)