avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Eu lucrez in germania din dec.2017 in dec 2018 aveam o banuiala ca sotia ma inseala cu o anume persoana coleg de serviciu.in ianuarie 2019 am fost acasa pt a avea o discutie cu ea in ce priveste viitorul nostru.dupa discutie am incetat sa cred ca a fost ceva intre ei.noi avem un copil de 8 ani,si din planurile noastre urma sa vin si ei in germania.noi am mai fi dorit inca un copil pt care am hotarat sa il facem.tot in ianuarie pana sa ma intorc in germania am decis sa il concepem.doar ca la primul test la sf lunii februarie 2019 a fost negativ.in luna martie a fost la spital in luna martie di cauza ca se simtea rau si acolo a descoperit ca este gravida.doar ca in toate ecografiile pana in luna august nu reiese perioada in care am fost eu acasa.la o discutie finala a recunoscut ca nu este al meu ci al persoanei despre care eu am avut prima banuiala,colegul de serviciu.a zis ca avea o relatie din octombrie 2018.pt asta au fost si amanarile de a veni in germania pentru a ne stabili aici.eu am salvate multe discutii poze cu iei la mare la munte cu ea si persoana respectiva inclusiv copilul si o verisoara despre care spunea ca este sotia lui.ce sanse am pt un divort inclusiv custodia copilului?cred ca acest pas il fac dupa ce naste ea pt ca totusi as vrea si un test de paternitate al bebelusului.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:39, 3 Septembrie 2019
Pentru un divort, toate sansele.. in ce priveste copilul, ambii parinti exercita si dupa divort autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului va fi la unul din parinti, cel mai probabil la mama daca cu ea a stat mai mult timp si ea se ingrijeste de el. Copilul poate fi ascultat choar daca are 8 ani.
Veti obtine cel mai probabil divortul din culpa sotiei si cam atat. Impreuna veti exercita autoritatea asupra minorului.

Bebelusul va fi in acte tot copilul dvs caci este conceput si nascut in timpul casatoriei, iar legea prezuma ca tata pe sotul mamei. Veti face cel mai probabil un test ADN si se va stabili paternitatea acestui copil.

Vor ramane in discutie - sa va intelegeti amiabil sau sa supuneti judecatii unei instante - locuinta minorilor, programul de vizita si obligatia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de naștere Lory31 Lory31 Buna seara. Este o problema putin mai delicata, neștiind ce pasi sa urmam. Cumnata mea a fost căsătorita acum 5 ani in Germania cu un pakistanez. S-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua luna viitoare am prima înfățișare la divorț sunt ... Asimionesei Elena Asimionesei Elena Buna ziua luna viitoare am prima înfățișare la divorț sunt separată de 5 ani de el între timp am cunoscut pe altcineva de 5 ani și am născut ieri ... (vezi toată discuția)
Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. mă poate obliga instanța în acest sens? Nina Ioana Nina Ioana Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. ... (vezi toată discuția)