avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Înregistrare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Înregistrare minor

Bună ziua, am un copil de 12 ani care este pe numele meu. Legal, tatăl nu apare în acte. În momentul de fata, am o relație de 12 ani, practic se când s-a născut copilul cu o alta persoana și dorim sa trecem copilul pe numele sau. Ma puteți sfătui cum trebuie sa procedez și în ce condiții? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 20:33, 3 Septembrie 2019
Copiii nu se prea trec pe un nume sau altul decât în legătură cu filiația sau adopția.
Partenerul Dvs. poate da o declarație de recunoaștere a paternității, dar aceasta este irevocabilă, adică dumnealui nu va putea reveni asupra ei și va produce toate consecințele legale rezulate din stabilirea paternității: obligația la întreținere, dreptul la moștenire, etc.

Art. 416
Formele recunoaşterii
(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.
(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate palma palma Care este perioada în care se poate recunoaște paternitatea copilului nou născut la starea civilă și după expirarea termenului legal care sunt ... (vezi toată discuția)
Nume nou nascut coco2015 coco2015 Buna ziua, am avut o relatie de concubinaj de circa 3 luni, fosta partenera a ramas insarcinata, va naste in curand, dar noi ne-am despartit de 3 ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii gina36 gina36 Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a ... (vezi toată discuția)