avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plângere contravențională
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plângere contravențională

In OG 2/2001, art.16, alin.(7) face referire la dreptul contravenientului de a consemna obiectiuni cu privire la conţinutul actului de constatare intr-o rubrica distincta din procesul verbal.
Intrebare: Ce valoare juridica are acest lucru ? Ce dispune legiuitorul asupra existentei obiectiunilor in rubrica “Mentiuni contravenient”, in cazul unui proces de plingere contraventionala ? Sau este doar o rubrica pur formala fara nicio relevanta ?
Cel mai recent răspuns: Nusha56 , utilizator 21:44, 3 Septembrie 2019
mențiunile pot fi consemnate, dar nu duc la anularea procesului-verbal doar pentru că nu sunteți de acord cu ce a reținut agentul constatator.
instanța, pe baza probelor, va stabili dacă menține sau anulează actul.
Va multumesc doamna avocat pentru raspuns dar nu aceasta era intrebarea. Este de bun simt ca simpla obiectie a contravenientului sa nu anuleze procesul verbal. Intrebam daca in cazul in care niciuna din parti nu poate aduce probe concludente, fara putere de tagada, contestarea pe loc in procesul verbal a faptei asa cum este ea consemnata are vreo relevanta. Daca legiuitorul i-a dat agentului constatator cuvint cu putere probatorie, care este rolul rubricii “Mentiuni contravenient” in procesul verbal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal - amenda-radar fix pufesti calandrino21 calandrino21 Am primit saptamana trecuta prin posta(7.10.2008) un proces verbal prin care am fost sanctionat cu 4puncte penalizare si 300RON amenda. Am facut o plangere ... (vezi toată discuția)
Lipsa consemnarii obiectiunilor contravenientului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna ziua! stiti cumva ce vatamare poate fi invocata in cazul lipsei consemnarii obiectiunilor contravenientului dintr-un proces verbal? cum nulitatea este ... (vezi toată discuția)