In OG 2/2001, art.16, alin.(7) face referire la dreptul contravenientului de a consemna obiectiuni cu privire la conţinutul actului de constatare intr-o rubrica distincta din procesul verbal.
Intrebare: Ce valoare juridica are acest lucru ? Ce dispune legiuitorul asupra existentei obiectiunilor in rubrica “Mentiuni contravenient”, in cazul unui proces de plingere contraventionala ? Sau este doar o rubrica pur formala fara nicio relevanta ?
mențiunile pot fi consemnate, dar nu duc la anularea procesului-verbal doar pentru că nu sunteți de acord cu ce a reținut agentul constatator.
instanța, pe baza probelor, va stabili dacă menține sau anulează actul.
Va multumesc doamna avocat pentru raspuns dar nu aceasta era intrebarea. Este de bun simt ca simpla obiectie a contravenientului sa nu anuleze procesul verbal. Intrebam daca in cazul in care niciuna din parti nu poate aduce probe concludente, fara putere de tagada, contestarea pe loc in procesul verbal a faptei asa cum este ea consemnata are vreo relevanta. Daca legiuitorul i-a dat agentului constatator cuvint cu putere probatorie, care este rolul rubricii “Mentiuni contravenient” in procesul verbal ?