avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicare legea 329/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicare legea 329/2009

Pentru aplicarea legii 329/2009, dsp hunedoara a gasit de cuviinta sa emita o dispozitie, semnata de conducerea dsp, dar care nu are avizul juridic, prin care dispune pur si simplu reducerea cu 15,5 la suta a castigurilor salariale pe lunile noiembrie si decembrie, urmand ca in decursul anului 2010 fiecare angajat sa beneficieze de 7 libere platite. Lasand la o parte povestea cu vrabia din mana si cioara... vreau sa va intreb in ce masura aceasta dispozitie este legala , parerea mea fiind ca incalca prevederile art 164/1 din Codul Muncii dar mai ales ce sanse de castig am daca ma voi hotari sa actionez in justitie unitatea.De fapt intentia initiala este sa le prezint argumentele prin care sa gasim o alta solutie. Va multumesc!

Din aceesi dispozitie a dsphd aflam ca se anuleaza acordarea celei de-a doua prime de stabilitate pe 2009 ( nu ca pe prima am fi primit-o) in conditiile legii 329 .Am tot cautat in lege dar nu am gasit unde se specifica acest lucru. Ma puteti indruma va rog?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
stelarman, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 21:15, 28 Noiembrie 2009
Ma vad nevoit sa revin in speranta ca voi obtine un raspuns.Din punctul meu de vedere este simplu :am lucrat toate cele 22 zile lucratoare ale lunii noiembrie, nu mi s-a comunicat pana acum personal nici o decizie (de dispozitia dsp am aflat din alte surse) si mi s-ar parea corect sa fiu platit pentru zilele lucrate in cf cu cim , ccm codul muncii etc in absenta unei intelegeri anterioare. Va rog sa-mi spuneti unde este gresit rationamentul meu.?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta zile fara plata si concediu fara plata ionu roman ionu roman Exista vreo diferenta intre zilele fara plata prevazute de legea privind rationalizarea cheltuielilor publice, 329/2009, si concediu fara plata din Codul ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 cristina V. cristina V. In ce fel se poate asigura reducerea cheltuielilor de personal in perioada octombrie-decembrie cu 15,5% in conditiile in care legea a intrat in vigoare dupa ... (vezi toată discuția)
Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)