avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul in germania dupa legislatia romaneasca?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul in germania dupa legislatia romaneasca?

Buna ziua
am auzit ca cetatenii germani de nationalitate romana pot divorta dupa legislatia romaneasca daca au fost casatoriti in romania. E adevarat? Aceasta inseamna ca sotul nu mai este obligat sa-i plateasca pensie de intretinere sotiei?Daca sotul a castigat mai mult cu firma lui, iar sotia doar a schimbat serviciile, mai mult a stat acasa, la partaj, sotul este obligat sa-i dea jumatate din tot ce a castigat in timpul casniciei? Am inteles ca divortul se pronunta in germania insa avocatul va trebui sa tina cont de legislatia romana.
Unde anume gasesc aceasta informatie?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 29 Noiembrie 2009
De regula este comepetenta instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor... (mai exista si alte instante care pot fi competente... e o lista intreaga)
In privinta partajului, de regula este competenta instanta de la domiciliul paratului... insa in anumite conditii este posibil sa se fac impreuna cu preocesul de divort.

Chiar daca toata lumea este obisnuita ca sotul sa plateasca pensie, legea nu spune expres "sotul" sau sotia" ci partea care este nevoie are dreptul sa primeasca .

In 8 ani de cand intru in instanta, pana acum, nici o hotarare judecatoreasca nu a fost data pentru pensie de intretinere sotiei...sau a sotului, exceptie pensia alimentara pentru cresterea minorului. In Germania, in general, barbatii castiga mai mult, si ca atare....platesc pensie de intretinere nevestelor.
De aceea am intrebat daca se aplica legislatia romana in cazul acesta?! Ati face un barbat fericit :)
Daca divortul se pronunta in Germania se vor aplica legile germane si nicidecum cele romanesti.
Nu are cum sa se aplice legislatia romana in Germania....
giovanacluj a scris:

Buna ziua
am auzit ca cetatenii germani de nationalitate romana pot divorta dupa legislatia romaneasca daca au fost casatoriti in romania. E adevarat? Aceasta inseamna ca sotul nu mai este obligat sa-i plateasca pensie de intretinere sotiei?Daca sotul a castigat mai mult cu firma lui, iar sotia doar a schimbat serviciile, mai mult a stat acasa, la partaj, sotul este obligat sa-i dea jumatate din tot ce a castigat in timpul casniciei? Am inteles ca divortul se pronunta in germania insa avocatul va trebui sa tina cont de legislatia romana.
Unde anume gasesc aceasta informatie?
Va multumesc anticipat.

Nu se va tine seama de legislatia romana in materia divortului daca acesta se pronunta in Germania., insa se va tine cont de de prevederile Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort liliana szilagy liliana szilagy sunt intr-o mare dilema. am un client cu dubla cetatenie romana si germana. pana in luna februarie 2008, a locuit in germania. din luna aprilie 2008 a revenit ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj (roman-olandez) V V Buna ziua! Ma numesc Vali si as dori cateva informatii referitoare la partajul bunurilor si datoriilor in caz de divort .Situatia mea este urmatoarea: -sunt ... (vezi toată discuția)
Divorț cu partaj complicat. cum pot dovedi în instanță ce a făcut cu banii noștri? IULIA-IULIA IULIA-IULIA Dupa perioade lungi si chinuite de încercări de a salva căsnicia de dragul copilului vreau sa divortez de tatăl copilului meu care consuma droguri ( nu ... (vezi toată discuția)