Locuiesc cu chirie alaturi de familia mea. Am platit luna de luna chiria iar proprietarii vor sa isi mute de cateva luni sora in ap. nostru. A venit, a facut scandal, pretextul fiind sa-si ia chiria de la noi. Ne-a dat termen pana pe 30. Ne-a pacalit folosind o replica de contract, noi le-am spus ca vrem contract 100% legal fiindca avem copil mic. Unde pot sesiza acest lucru?
Daca termenul prevazut in contract pentru incetarea locatiunii este 15..01.2019, atunci in 30 de zile din momentul in care v-a fost comunicata notificarea prin care vi se solicita sa parasiti imobilul, trebuie sa predati apartamentul proprietarului.
Chiar si in conditiile in care nu ati primit o notifiare scrisa, va recomand sa predati apartamnetul proprietarului intrucat acesta poate obtine printr-o hotarare judecatoreasca evacuarea dvs.
In acest caz, proprietarul nu are dreptul sa va solicite sa parasiti imobilul inchiriat decat la implinirea termenului stabilit prin contractul de inchiriere pentru incetarea contractului.
Ati precizati ca nu exista in contract o clauza privind posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului de inchiriere si faptul ca v-ati indeplinit obligatiile prevazute in sarcina dvs, prin urmare, este dreptul dvs. legal de a parasi imobilul la data de 15.01.2020.