Buna ziua, lucrez la o societate cu capital de stat, In fisa postului si deciziile date de conducera unitatii, mi se da dreptul sa conduc masina unitatii cu personal muncitor la punctele de lucru. In acest moment doar eu sunt nominalizat in decizie pe o anumita masina. In CCM se specifica ca aceasta activitate suplimentara trebuie platita cu 50 % din grila minima de salarizare a unui sofer. S-a promis ca se vor da aceste compensatii, dar nu s-au tinut de cuvant, au tot promis ca de luna viitoare, asa au trecut anii. Ce sa fac ? am sanse sa imi recuperez ceva pentru munca prestata? Mentionez ca am foi de parcurs predate zilnic de cel putin 5 ani. In societate la punctul de lucru nu exista soferi incadrati. Pe scurt , Soferul si inca 4 muncitori, conduce pana la punctul de lucru inte 30 si 130 de km pe zi , dupa care se alatura echipei, la terminarea programului, echipa se urca in masina, mai si atipesc, ii las pe traseu, dar eu nu , in schimb trebuie sa fac foi, sa alimentez etc . Am mai lucrat asa si la alte societatii, dar acolo aveam mai multe facilitati, salopete in plus, , spor la concediu si daca aveam foi zilnice, nu conta nr de km,ma ponta 4 ore salariul intreg ca sofer , tot 50 % cum se prevede aici. Societatea este in insolventa si motiveaza asta, dar in CCM exista. acest sopr pentru cumul de functii. Credeti ca am castig de cauza ?.. Va multumesc ! daca da . Caut avocat. Societatea are sediul in Bucuresti, are 8 sucursale si mai multe puncte de lucru. in tara si este cu capital integral de stat. mail meu
cristi_afrim@yahoo.com.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
16:47, 5 Septembrie 2019