avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dilema totală!!Am nevoie de părere avizată!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dilema totală!!Am nevoie de părere avizată!

Bună ziua!
Am achiziționat o mașină de la un parc auto , aceasta avand că țara de origine Italia.Masina am luat-o după ce am făcut verificări firești in diferite de baze informații cu și fără plată.Masina a avut 2chei,talon original, asigurare valabila pt încă 2-3 săptămâni la acea dată.Am trecut Rar-ul și talonul nu a venit.Pe scurt,mașina a fost ridicată de Gardă de Frontieră ,sub suspiciunea de furt.Eu am trecut de la calitatea de suspect la cea de martor,intre-timp,dosarul a înaintat .Am făcut cereri de restituire a bunului cu drept de folosință până la soluționare fără sorți de izbândă.Am fost sunat de la judecătorie sa mă prezint in călitate de "martor de imprimată"(cred că nu am înțeles eu bine).Avocatul, mi-a spus că :nu este necesar că eu/noi sa ne prezentam pt că a făcut o cerere prin care s-a luat act de aceasta întrevedere.
Întrebarea mea este:Eu,dc nu o va voi dau curs invitației "telefonice" nu admit prin neprezentare cum că știam că acest bun a fost furat?.Avocatul , mi-a recomandat să sa așteptăm soluționarea cazului ,pt că cetățeanul italian a dovedit că mașina i-a fost furată .Prin urmare ,mie nu-mi rămâne decât să dau un civil pe cei de la parcul auto.
Cu riscul de a mă repeta,greșesc dc nu ma voi prezenta Marți?Voi fi acuzat de ceva? Amendă poate?
Va mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Ovidiuss05 , utilizator 13:52, 8 Septembrie 2019
Nu inteleg exact relatia dvs cu respectivul avocat.
Asa cum descrieti, cred ca raspunsul acestui avocat a fost telefonic, nu cred ca l-ati angajat.
Daca doriti sa beneficiati de o aparare efectiva, angajati un avocat care sa se prezinte la sediul instantei, sa studieze dosarul si in functie de actele dosarului, sa va formuleze apararile.
Eu in momentul când mi-au ridicat mașina ,am angajat un avocat.Eu am fost sunat de către un angajat al judecătoriei presupun.Nedumerirea mea consta in atitudinea avocatului meu,îmi pare destul de ciudată.El a spus că nu ar fi nevoie sa mă prezint.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu inteleg exact relatia dvs cu respectivul avocat.
Asa cum descrieti, cred ca raspunsul acestui avocat a fost telefonic, nu cred ca l-ati angajat.
Daca doriti sa beneficiati de o aparare efectiva, angajati un avocat care sa se prezinte la sediul instantei, sa studieze dosarul si in functie de actele dosarului, sa va formuleze apararile.

Ati angajat un avocat in ce scop? Care a fost obiectul contractului de asistenta juridica?
Păi, mașina achiziționat fiind luată de catre cei de la Garda de Frontieră,era firesc să vreau să-mi recuperez bunul cumpărat îmi trebuia un avocat.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati angajat un avocat in ce scop? Care a fost obiectul contractului de asistenta juridica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am o problema dc as putea sa fiu ajutat.am cumpărat ... Ovidiuss05 Ovidiuss05 Buna seara! Am o problema dc as putea sa fiu ajutat.Am cumpărat o mașină de la un parc auto.Pana sa o cumpăr și în perioada următoare (după ... (vezi toată discuția)
Numere inexistente, alta problema + cea veche.... adhyguru adhyguru am primit o citatie ieri sa ma prezint la IJPF (politia de frontiera) pentru audiere. am fost in aceasta dimineata si sa vezi belea........... acum vreo doua ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in urma cu o saptamana am cumparat o masina de la ... xPhayx xPhayx Buna seara , in urma cu o saptamana am cumparat o masina de la un domn. Acesta mi a zis la telefon de fata cu alti doi prieteni a mei ca are toate actele ... (vezi toată discuția)