avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua. Dupa casatorie, sotia a facut partaj la casa cu fostul sot. Dar, la notar nu s-a facut partaj ci contract de vanzare cumparare. Acum casa e pe cf inscrisa cu 50-50 %. In caz de divort, eu beneficiez din casa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:16, 8 Septembrie 2019
nu inteleg nimic, 50%-50% cine cu cine ?
Cum adica au facut vanzare ?
Daca fostul sot i-a vandut sotiei dvs 1/2 din casa si asta in timpul casatoriei dvs, teoretic, sunteti proprietar pe 1/4 din casa.
Explicati mai bine.
Exact. Fostul sot a vandut sotiei si mie partea lui. In cartea funciara acum suntem amandoi trecuti cu 50-50 proprietari...

Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
lasati cartea funciara, vedeti ce scrie in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj Cristyanna Cristyanna Buna dimineata, Va supun atentiei o situatie mai complicata si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns. 1. Unchiul meu este casatorit de 9 ani; in urma cu ... (vezi toată discuția)
Divort py-art py-art Buna ziua,numele meu este Ionut. Am o problema si poate gasesc aici raspuns. In urma cu 7ani,m-am casatorit. Ea are un copil din prima casatorie si unul din ... (vezi toată discuția)
E obligatoriu sa intabulez sotul ca sa vand garsoniera cumparata fara el in 2004? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am cumparat o garsoniera in 2004. Am inscris-o la fisc si am platit toate impozitele la zi. Am uitat s-o intabulez. Sotul era plecat din tara ... (vezi toată discuția)