avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent - Salariat - Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent - Salariat - Pensie anticipata partiala

Buna ziua,
Am un salariat care mi-a adus decizia de pensionare anticipat partiala. Mai are drept de munca sau trebuie sa ii incetez contractul de drept incepand de astazi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 9 Septembrie 2019
In termen de 5 zile de la instiintare sunteti obligata sa ii incetati contractul individual de munca, art. 56 lit. c din Codul Muncii
Persoanele pensionate anticipat nu pot cumula pensia cu salariul.

Termenul este de 5 zile lucrătoare si nu încetează ci se constata cazul de incetare de drept a contractului individual de munca.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in baza deciziei de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard depensionare sergiu_vlad87 sergiu_vlad87 Buna ziua. Este in institutie un angajat care azi (08.01.2013) a adus decizie de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de ... (vezi toată discuția)
Pensionare personal contractual assy64 assy64 Buna ziua, Am o salariata care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta incepand cu data de 1 iulie , aceasta refuza sa se pensioneze care ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Daca o salariata a primit decizia de pensionare anticipata partial ,eu ca angajator trebuie sa -i incetez contractul de munca?/ (vezi toată discuția)