avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa 11ani...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa 11ani...

Mama a avut o sora care a decedat acum 11 ani.Dupa o luna a decedat si sotul acesteia.Impreuna nu au avut copii,doar el un baiat ce l-a crescut prima sotie.Acum mama aprimit citatie sa se prezinte pentru succesiunea apartamentului.In tot acest interval mama nu a beneficiat de nimic,nici nu a actionat in vreun fel(si virsta,si orgoliul..).Intrebarea mea este daca are rost sa aducem in discutie si bunurile imobile (depozit bancar-ce cu siguranta nu mai exista,bijuterii din aur,obiecte de cristal,de argint),neavind nici o dovada scrisa ca au existat (dar stiu sigur ca au fost).Noi suntem din Galati iar totul se va petrece in Bucuresti .Cum sa procedam sa fie mai bine/usor/corect pentru toti cei implicati?
Cel mai recent răspuns: carmenn968 , utilizator 11:58, 21 Septembrie 2019
Sa discutați cu un avocat singurul în măsură să vă dea un sfat util după ce va studia cererea de chemare în judecată, si după ce va discuta cu dvs în cadrul unei consultații.
trebuie vazut daca s-a acceptat mostenirea, care sunt bunurile, dovezi si negociat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Pentru bunurile MOBILE de care vorbiti cred ca e cazul sa stati linistiti.
Este posibil sa va fie ridicata si exceptia prescriptiei dreptului de a accepta mostenirea asa ca s-ar putea sa nu primiti NIMIC!
Discutati cu un avocat care sa vada actele si sa va sfatuiasca conduita ulterioara.
Multumesc pt raspunsuri.Nu avem nici un fel de acte.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutați mai întâi cu un avocat (din Galați, eventual, că vă e mai aproape) ca să știți de pe unde începeți discuția la notarul din București.
Altminteri: Dacă nu vă prezentați, rezultatul este zero. Dacă vă duceți doar așa, câine surd la vânătoare, rezultatul este... așijderea.

Alte discuții în legătură

Drept la.mostenire? Popvlad66 Popvlad66 Tatal meu a decedat acum 2 ani. Mama.este inca in viata si mai am.2 surori.Mama nu vrea sa faca succesiunea iar relatia dintre mine si ele e destul de rea.Ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire make45 make45 Am doua intrebari: 1 Tatal sotiei mele a decedat acum sapte ani .Era despartit de mama sotiei mele si recasatorit in alt oras( Galati).Nu eram in relatii prea ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie mostenire koronna koronna Bun gasit, Va supun atentiei urmatoarea speta: tatal decedat, mama si fiul mostenitori. A fost facuta dezbalerea succesorala la notar, au fost emise ... (vezi toată discuția)