avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate

Buna ziua!Va contactez pentru următoarea problema:sunt proprietara unui apartament in care am trecuți în spațiu pe fiica mea si pe sotul meu.Sunt împreună cu soțul meu din 2000 si căsătoriți din 2006.Intrebarea este:În cazul decesului meu înaintea soțului meu ce drepturi au el si fiica mea din proprietatea mea?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:09, 10 Septembrie 2019
Dacă bunul este propriu, fiind dobândit înainte de căsătorie, cota soţului supravieţuitor este de un sfert din moştenire întrucât vine în concurs cu descendentul, restul revine celui din urmă!
Dacă este bun comun, îi revine jumătatea lui plus un sfert din jumătatea dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa sotul decedat DoruD DoruD M-ar interesa daca sotia supravietuitoare mosteneste ceva din bunurile pe care sotul decedat le-a avut in momentul casatoriei. Mentionez ca sotul are o ... (vezi toată discuția)
Cine a gresit??? nuzzu nuzzu am 78 de ani si am o nelamurire...cand mi_a murit sotul s a dezbatut mastenirea si fiica mea ,singura mea fiica figureaza in acte ca propietar a trei sferturi ... (vezi toată discuția)
Avem a recasatorit cu b. din prima casatorie a la partajul bunurilor ... PetronelaGeorgeta PetronelaGeorgeta Avem A recasatorit cu B. Din prima casatorie A la partajul bunurilor comune ramane cu o casa pe numele lui ( bun propiu). Acum A decedeaza. Care este cuota ... (vezi toată discuția)