avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca se face impacarea partilor dintr un accident, mi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca se face impacarea partilor dintr un accident, mi se da permisul inapoi si se renunta la tot?

Buna ziua. Acum cateva luni am dat peste un pieton pe trecerea de pietoni. Nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, a avut dureri doar cateva minute de la accident, nimic grav, a venit la sectie pe picioare. Acum 15 zile mi a venit ordonanta de clasare care arata clasarea dosarului privind infractiunea de vatamare corporala. Nu am realizat cat depind de permis pana acum. Am fost la politie si mi s a spus ca mi se va lua permisul pentru 90 de zile.
Se mai poate face impacarea partilor acum?
Sau ce solutie imi recomandati ca macar sa mi se mai scada din pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 20:02, 12 Septembrie 2019
Codul Rutier Art 103 alin1 lit c:
"...pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce."
Adica nu mai am nicio sansa sa vad permisul?

-editat citat integral-
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Slava Domnului ca pietonul nu a patit ceva grav.
Dar ptr. ca nu ati acordat prioritate pietonului se sanctioneaza cu suspendarea permisului ptr. o perioada.
Chiar daca nu loveati pietonul tot vi se suspenda permisul.
In concluzie nu cred ca aveti sanse sa scapati de suspendare.
Faptul ca va impacati cu victima va ajuta sa scapati de eventualele pretentii pe care acesta putea sa le aiba si sa scapati de un dosar penal ptr. vatamare din culpa. Si asta ... nu este putin lucru!
gigiz, utilizator
Nu e in totalitate vina mea, stiu sa imi asum cand gresesc, ca e omeneste, dar era trafic si nici pietonul nu se uita pe unde trece, vorbea la telefon, plus ca nu aveam vizibilitate, era o jumate de duba pe trecere.
Stii daca se poate da testul 13 din 15 ca sa reduc pedeapsa la o luna?
Mersi

-editat citat integral-
Manuela Rășină, administrator

utilizator1782 a scris:

Stii daca se poate da testul 13 din 15 ca sa reduc pedeapsa la o luna?

Imi pare rau dar nu sunt la curent cu treaba asta. Mergeti la Politia rutiera si poate gasiti acolo un lucrator amabil sa va spuna. Si poate aflati si care este procedura. Daca nu aveti antecedente aveti mari sanse. Cu multi, multi ani in urma am beneficiat de o astfel de reducere in urma unui accident banal.
Pe vremea, aceea stiu ca am mers si am dat un test de cunostine in legislatia rutiera.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 de zile silviatraistaru silviatraistaru Buna ziua, In data de 30 iulie 2014, am avut un accident soldat cu vatamare de persoana.In luna ianuarie 2015 am primit prin posta de la Parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Suspendare permis conform art. 103, lit. c) din oug nr. 195/2002 vili_topor vili_topor Am fost cercetat intr-un dosar penal in care a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunea prevazuta de 184, art 2 si 4 din Cod penal(vatamare ... (vezi toată discuția)